Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under maj 2010

Av Carolina - 25 maj 2010 21:00

Ord: pappa, bvovve, tisse.
Leksak: det nya gosedjuret Pang (hammaren från Händige Manny).


Roligt: måla med de nya kritorna.
Tråkigt: när jag (Neo) inte fick putta ner kritorna på golvet när jag hade målat färdigt.


Godnattsaga: Emil i Lönneberga.
Hyss: kastar leksaker, skrika, slåss, bita i mammas ben.


Nya saker: Gosedjuret Pang, en blå bodysuit med fiskar på, en randig body i vitt, gult, rött och orange med en orange sköldpadda på, 8 kritor (knubbisar) och ett ritblock med Nalle Puh på.

Neo
Av Carolina - 24 maj 2010 22:00

Kväll: 73,5 kg.

Av Carolina - 24 maj 2010 22:00

Förmiddagen blev som vanligt - gick upp klockan åtta, bytte blöja, gav Neo frukost, han fick vara i resesängen och leka. Vid halv tio började han bli trött och jag hoppades på att han skulle somna. Han kunde inte slappna av i sängen så jag satte mig med honom i knäet. Han somnade hos mig. Men när jag skulle lägga honom i sängen efter en stund så somnade han inte om så han sov väl en kvart eller något. = ( Så det var att stå ut med en trött och gnällig unge ett tag. Vid tolv fick han lunch. Han fortsatte att vara gnällig ett tag till. Vid ett-tiden gick jag upp och la honom i hans säng så att han skulle få komma till ro. Han somnade rätt snabbt till Emil i Lönneberga.


Mitt på dagen körde jag igång Svenska hjärtan-serien. Jag har alla delarna. = ) Var ett år sen jag kollade igenom serien. Jag köpte några och fick några delar av serien förra året när Neo var nyfödd. Jag kollade på en del en dag och sen åkte jag och köpte nästa del dagen efter. Kunde ju inte sluta mitt i utan var ju tvungen att köpa alla delarna direkt och titta på dem. = D Så nu har jag ett maraton på dem. = ) Är inne på del två nu. Det är väl säkert en timme per avsnitt och det är 8 avsnitt på tre av delarna och 6 avsnitt på en del. Jag älskar denna serien!! Jag är så glad över att jag har den.


Neo sov ändå till halv fyra, så han sov i 2½ timme. = D Jag gick upp för att kolla honom. Blev lite nervös just för att han brukar inte sova så länge annars. När jag kom in tittade han yrvaket upp på mig. Han hade vaknat av att jag gått på knarrande golv. Han gosade lite till i sängen innan han ville komma upp. Sen ville jag hitta på något med honom. Jag var rastlös och ville inte ha en unge klängande på mig till läggdags. Jag satte Neo i hans stol vid köksbordet. Tog fram leran som jag skulle göra avtryck med. Det var inte det lättaste men jag hade bestämt mig för att göra det. Vid fjärde försöket och efter lite middag så fick jag till det hyfsat. Man ser fem fingrar iaf. = ) Skrev till Neo 1 år under handen. Så nu är det gjort. Den ska stå och torka i 6 dagar nu. = D Jag är glad över att ha gjort det. Hade varit kul att haft något sen han var nyfödd men men, det går inte att göra om. 1 år är ju ändå inte så gammalt så det var ju inte försent iaf. = D


När det var färdigt tog jag på Neo byxor, mockasiner och långärmad. Jag tog ut honom för att gunga och det tyckte han var jättekul. = D Så härligt att se honom när han gungar. Han ler, gör härliga grimaser, babblar, gör ljud och skrattar. Det var också mycket roligt att Shiva var med ute och sprang omkring som en tok. Han kollade efter henne och sa hennes namn. = )


Sista timmen innan läggdags var det en del tårar, bråk och skrik. Men men. Det brukar det ju vara. Jag bröt ihop (inte pga Neo) och började gråta. Jag småbråkade med Ola över sms. En del känsliga ämnen för mig  - som t.ex vem som dekorerade Neos tårta, att jag ville att Neos första födelsedag skulle bli speciell och att jag ville ha det på mitt sätt, att ingen tror på mig när jag hittar på ideér som t.ex att jag vill köpa kritor till Neo (Ola tror inte att han kommer måla ändå så det är ju onödigt att köpa sånt till honom)... Jag kände mig så otroligt världelös. Att mina ideér inte duger. Jag vill ju bara att de stora ögonblicken i Neos liv ska bli speciella. Sen är det jag som mest sitter hemma med Neo om dagarna - jag måste komma på saker att göra med honom. Vem som helst skulle väl bli rastlöst och uttråkad av att leka med samma leksaker varje dag. Vi har ju ingen direkt att gå och hälsa på och leka med heller. Så att testa att måla någon gång ibland borde väl vara en bra sysselsättning? Speciellt dem dagarna vi inte kan vara ute och gunga, njuta av solen eller bara vara i gräset.


Finns det någon som läser min blogg som har ideér på olika grejer man kan göra om dagarna med en aktiv 1 åring??


Ska kolla på tv ett tag till och sen blir det sängen. Imorrnkväll kommer Ola hem. Skönt eller slut på friden? *hmm*

Av Carolina - 24 maj 2010 21:00

Ord: pappa (tjatar hela tiden), tisse.
Leksak: spegel på hjul.


Roligt: att gunga.
Tråkigt: när mamma höll fast handen för att göra avtryck.


Godnattsaga: Emil i Lönneberga.
Hyss: stänger av mammas dator, skriker och kastar leksaker.

Neo
Av Carolina - 23 maj 2010 23:00

Förmiddagen gick mest åt att städa och förbereda inför Neos kalas nummer två. Idag var det hans farmor, farfar och farbröder som skulle komma. Vid tolv kom gästerna. När alla hade anlänt öppnade Neo paket. Han fick ett sandlådekit av kusin Jonna, en liten traktor med släp av kusin Isaak och en sandlåda i trä av farmor. Jag och Neo fick 400 kr av hans farfar och jag fick 500 kr av svärmor. Jag och Neo skulle få varsin present lite senare för dem var inte färdiga än. Så det ska bli riktigt intressant att se vad det blir - sånt som är handgjort är extra intressant.


Det blev fika med muffins (som jag gjorde dagen innan och dekorerade med glasyr och smarties), lite olika bakverk (både hembakade och köpta) och två olika tårtor. Barnen lekte med Neos leksaker och de två större barnen gick ut en stund när det hade slutat regna. Vid 15-tiden hade gästerna gått och man kunde börja slappna av lite. Ola började göra sig redo för att åka. Strax innan 16 blev han hämtad av en jobbarkompis. Dem skulle åka till Ystad för att vara på deras lager igen i utbildningssyfte. Ola kommer hem på tisdag kväll igen så ett par dagar är inte så farligt. Kan kanske bli skönt att få ro om sig själv och Neo ensam en stund. Göra det man vill utan att behöva bry sig om eller tänka på Ola hela tiden. Eller rättare sagt att han ska lägga sig i... Men visst saknar jag honom lite ändå.


Neo åt lite välling på kvällen utan att kräkas så jag antar att han är frisk nu. Men han ville inte dricka så mycket men det beror väl på att hans lilla mage ska bli van också. Han somnade innan sju och det är mycket bra. Jag satt och kollade på tv - Wallander: Hemligheten. Den har jag sett förut men Wallander är så bra så dem kan man titta på flera gånger. Jag drog mig inför att gå och lägga mig. Inte alls kul att somna själv... Men efter lite tittande på två inspelade avsnitt av Unga mödrar och gos med Shiva somnade jag...

Av Carolina - 21 maj 2010 23:00

Vaknade upp till en solig dag men en mindre pigg dag. Min mage var fortfarande i uppror - lite illamående från och till plus öm i magen. Men jag hoppades innerligt att jag skulle klara av dagen. Vid 9-10 åkte vi hemifrån och vårat mål var Gamleby och Grönt veckoslut.


Vi var framme vid skolan vid ett-tiden efter att ha tittat in hos pappa en sväng, handlat och hämtat upp mamma. Vi började med att äta lite fika som mamma tagit med sig. Jag fick en födelsedagspresent av mamma som jag öppnade. Det var ett armband som man kan hänga på berlocker på - jag har velat ha ett sånt ett bra tag nu så det var roligt att jag fick det. = D Så nu hänger det en berlock med ett hjärta på den som jag också fick av mamma.


Medan vi väntade på att hunduppvisningen skulle börja gick vi och kollade på smådjuren - marsvin, råttor, hamstrar, gerbiler, taggmus, degusar, chinchillor, några fåglar och en sköldpadda. När Neo såg en vit råtta sa han kisse. Lite fel sort men han förstod i alla fall att det var ett djur. Det verkade som att han tyckte det var spännande. Det satt en tjej med ett marsvin i knäet. Katarina hade satt sig bredvid henne med Ebba i knäet för att se om hon ville klappa så då satte jag mig på andra sidan. Ebba klappade marsvinen i rumpan lite snabbt - hon är lite feg när det gäller djur, hon tror att dem ska komma och ta henne. Neo ville också klappa så han tog ett litet tag om pälsen. Han är ju för liten ännu så man får se till att han inte skadar djuren. Men det gjorde han inte. = )


Sen gick vi vidare och kollade på rashönsen. Det gick sådär. Ebba bröt ihop direkt. Hon ville inte alls vara där. Hon gömde sig och skrek gå ut. Neo tittade lite intressant på ett par stycken men sen ville inte han heller vara med och började gråta. Vi gick in till reptilerna också - där fanns ödlor, ormar och fiskar. Ebba, som jag höll i, blev rädd när hon såg en stor ödla röra på sig inne i sitt terrarium. Vi såg ett par pirayor i ett akvarium och då sa hon att dem är inte farliga, dem får komma ut. = ) Det satt två umgdomar med varsin ödla på handen och jag frågade om hon ville klappa dem. Efter en stund klappade hon dem faktiskt och jag blev jättestolt. = D Det var en mindre grön ödla och en geckoödla. Neo tyckte nog att det var lite roligt att se djuren men det är ju lite svårt att se ödlorna och ormarna i deras naturliga miljö, dem vill ju gärna gömma sig. Vi gick vidare till hunduppvisningen och satt och kollade på när hundarna gjorde olika tricks och körde agility. Ebba och Linnea tyckte det var jättekul och skrattade av förtjusning. Neo var jättetrött så han somnade efter en stund i vagnen. Lite trist tyckte jag för han skulle ju missa en hel del men han är ju bara ett år så man kan väl inte begära så mycket av honom.


Medan Neo sov hann vi med en del andra djur. Ebba ville se kycklingarna och Linnea ville se grisarna. Vi gick till grisarna först. Vi tittade på kultingarna genom fönstren inne i stian och det tyckte tjejerna var roligt. Ebba brydde sig bara om vart pappa gris var någonstans. = ) Sen tittade vi på dem stora grisarna och dem är verkligen jättestora. Ebba tyckte det var liten läskigt när dem gick fram till stängslet och började tjivas med varann. Linnea blev inte lika rädd och vinkade till dem. = ) När jag frågade om hon var färdig sa hon nej så vi stod där en stund till. Vi kollade på kossorna. Kalvarna var intressanta att titta på om dem inte kom för nära. Men det gick bra. = ) Efter kossorna gick vi till kycklingarna och kaninerna. Ebba blev rädd först men både Ebba och Linnea klappade dem små söta kycklingarna lite snabbt. Jag tog upp en kyckling som somnade i mina händer. Det var rätt häftigt. = D Tjejerna tyckte det var lite roligt att jag höll i en av dem. = D Neo vaknade och fick se kaninerna. Dem hade inte så många så det var rätt tråkigt.


Vi gick tillbaka till det andra och bestämde oss för att åka traktor med vagn. Så mamma tog Ebba, Katarina tog Linnea och jag tog Neo. Neo satt snällt halva biten men sen tyckte han nog att det började bli tråkigt för han började böka och gråta lite. Men han var ju nyvaken också. Nu var det inte så långt kvar tills det skulle stänga så vi bestämde oss för att kolla ifall det fanns några katter någonstans. Vi bytte blöja på barnen först och sen "sprang" vi vidare. Vi hann in i rummet där raskatterna var innan dem packade ihop. Så Neo fick se ett av sina favoritdjur innan vi åkte hem.


Vi satte oss och fikade lite när vi var färdiga. Sen bestämde vi oss för att åka hem. Men vi lämnade av mamma vid ICA först där hon hade sin bil och sen tittade vi in hos pappa igen. Denna gången var Ulrika också hemma. Ebba sov så Linnea var nog överlycklig över att få sin morfars hela uppmärksamhet. Neo körde sitt eget race och behövde inte någon som busade med honom. Han slängde sig och babblade hela tiden ändå. Men Linnea tyckte det var jättekul att "Mossa Bertil" kittlade, busade och tittade på henne. Där satt vi i kanske två timmar. Det var inte meningen att vi skulle dit igen och speciellt inte var där så länge. Men det var svårt att slita sig.


Jag var rätt trött på vägen hem och det tror jag att dem andra var också. Ebba och Linnea sov som små stockar hela vägen hem och det tror jag nog att Neo gjorde också. = ) Hemma blev det att ge Neo lite gröt då vi inte vågar ge honom välling ännu och sen sängen. Han babblade en stund uppe i sitt rum men jag behövde bara gå in till honom en gång för att starta om sagan, ge honom napparna han slängt ut och säga godnatt igen. = ) Sen sov han. Mycket skönt tycker jag!


Dagen hade varit bra trots att jag inte kände mig helt pigg. Och jag brände mig på axlarna och i nacken trots att jag smörjde in mig för en gångs skull. = D Kul att komma tillbaka till minnenas värld trots att det kanske inte alltid var rosenskimrande under den perioden i mitt liv. Men lite bra minnen har man väl alltid...

Av Carolina - 21 maj 2010 11:00

Morgon: 74,2 kg.

Av Carolina - 20 maj 2010 20:00

Det var väldigt svårt att gå upp i morse vid åtta då alla andra var vakna. Natten hade varit hemsk. Sovit ett par timmar i stöten och sen legat vaken en stund med kramp i magen och illamående som åkte upp och ner. Låg vaken för att se om jag skulle kräkas eller inte... Vilket jag inte gjorde. Vid sex på morgonen hade krampen förflyttats neråt och blivit magknip istället så jag gick på toa. Det var en befrielse. Efter det har jag inte känt av någon kramp alls... Sen gick jag och sov ett par timmar till. Så på morgonen var jag riktigt trött. Fick gå på toa ett par gånger till och jag kände mig helt matt i kroppen och mådde illa från och till. Att fixa och ge Neo frukost var en stor utmaning... Men som tur var åt Neo upp sina två portioner gröt utan några problem och utan kräks.


Ola hade fått för sig att hjälpa sin mamma på jobbet. Så han var borta hela förmiddagen. Jag var så arg! Jag var helt slut i kroppen efter natten och toabesöken. Jag skulle orka med Neo och jag ville bara sova. Jag försökte hålla illamåendet i schack plus att jag kämpade med att få i mig något att äta så att jag fick tillbaka lite energi. Sen när Ola kom hem berätta han att han skulle köra på Otto och vi behövde handla. Jag visste verkligen inte hur jag skulle klara allt - sitta i en bil och sen handla med? Men att sitta i bilen funkade väldigt bra. Det var inte lika jobbigt som att stå och gå - det kunde jag inte göra några långa stunder alls. Blev helt slut direkt och började må illa. Så länge jag satt ner gick det bra.


Vi handlade mat medan Otto var på banken. Det var riktigt skönt när det var avklarat. Trött, trött, trött. Sen åkte vi hem till oss med Otto. Neo fick äta lite yoghurt och fruktpuré. Vågade inte ge honom någon burkmat (som han nästan kräkts av dagen innan) riktigt än. Sen åkte vi till svärmor och åt pizza. Jag åt så mycket jag kunde av en sallad. Sen bar det av att hämta svärmor och Ottos nya husbil. Det var riktigt fin. Mycket plats var det i den. Så den får man säkert låna framöver om man ska någonstans. Då behöver man ju inte tänka på att man ska fixa boende hos släktingar...


Nu ska vi slappa järnet. Neo har nog somnat tror jag. Han ville inte riktigt äta vällingen men det gör inte så mycket. Jag tror att han kan klara av det där rätt bra själv - hur mycket han orkar och inte orkar. Han har inte kräkts något idag men bajsat löst en gång. Men efter att han hade bajsat så kändes han mycket piggare och gladare. Så jag hoppas att han blir bättre och bättre nu. Hoppas även på att efter en del vila att även min mage blir bättre och bättre, att det inte blir sämre i alla fall. Min mage har känts bättre och bättre under dagen. Hoppas innerligt att alla mår bra imorrn.


Imorrn har vi planer men det får vi se hur det blir med dem. Mår alla bra när vi vaknar imorrn så åker vi nog. Men annars blir det en vilodag hemma...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards