Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg den 24 maj 2010

Av Carolina - 24 maj 2010 22:00

Kväll: 73,5 kg.

Av Carolina - 24 maj 2010 22:00

Förmiddagen blev som vanligt - gick upp klockan åtta, bytte blöja, gav Neo frukost, han fick vara i resesängen och leka. Vid halv tio började han bli trött och jag hoppades på att han skulle somna. Han kunde inte slappna av i sängen så jag satte mig med honom i knäet. Han somnade hos mig. Men när jag skulle lägga honom i sängen efter en stund så somnade han inte om så han sov väl en kvart eller något. = ( Så det var att stå ut med en trött och gnällig unge ett tag. Vid tolv fick han lunch. Han fortsatte att vara gnällig ett tag till. Vid ett-tiden gick jag upp och la honom i hans säng så att han skulle få komma till ro. Han somnade rätt snabbt till Emil i Lönneberga.


Mitt på dagen körde jag igång Svenska hjärtan-serien. Jag har alla delarna. = ) Var ett år sen jag kollade igenom serien. Jag köpte några och fick några delar av serien förra året när Neo var nyfödd. Jag kollade på en del en dag och sen åkte jag och köpte nästa del dagen efter. Kunde ju inte sluta mitt i utan var ju tvungen att köpa alla delarna direkt och titta på dem. = D Så nu har jag ett maraton på dem. = ) Är inne på del två nu. Det är väl säkert en timme per avsnitt och det är 8 avsnitt på tre av delarna och 6 avsnitt på en del. Jag älskar denna serien!! Jag är så glad över att jag har den.


Neo sov ändå till halv fyra, så han sov i 2½ timme. = D Jag gick upp för att kolla honom. Blev lite nervös just för att han brukar inte sova så länge annars. När jag kom in tittade han yrvaket upp på mig. Han hade vaknat av att jag gått på knarrande golv. Han gosade lite till i sängen innan han ville komma upp. Sen ville jag hitta på något med honom. Jag var rastlös och ville inte ha en unge klängande på mig till läggdags. Jag satte Neo i hans stol vid köksbordet. Tog fram leran som jag skulle göra avtryck med. Det var inte det lättaste men jag hade bestämt mig för att göra det. Vid fjärde försöket och efter lite middag så fick jag till det hyfsat. Man ser fem fingrar iaf. = ) Skrev till Neo 1 år under handen. Så nu är det gjort. Den ska stå och torka i 6 dagar nu. = D Jag är glad över att ha gjort det. Hade varit kul att haft något sen han var nyfödd men men, det går inte att göra om. 1 år är ju ändå inte så gammalt så det var ju inte försent iaf. = D


När det var färdigt tog jag på Neo byxor, mockasiner och långärmad. Jag tog ut honom för att gunga och det tyckte han var jättekul. = D Så härligt att se honom när han gungar. Han ler, gör härliga grimaser, babblar, gör ljud och skrattar. Det var också mycket roligt att Shiva var med ute och sprang omkring som en tok. Han kollade efter henne och sa hennes namn. = )


Sista timmen innan läggdags var det en del tårar, bråk och skrik. Men men. Det brukar det ju vara. Jag bröt ihop (inte pga Neo) och började gråta. Jag småbråkade med Ola över sms. En del känsliga ämnen för mig  - som t.ex vem som dekorerade Neos tårta, att jag ville att Neos första födelsedag skulle bli speciell och att jag ville ha det på mitt sätt, att ingen tror på mig när jag hittar på ideér som t.ex att jag vill köpa kritor till Neo (Ola tror inte att han kommer måla ändå så det är ju onödigt att köpa sånt till honom)... Jag kände mig så otroligt världelös. Att mina ideér inte duger. Jag vill ju bara att de stora ögonblicken i Neos liv ska bli speciella. Sen är det jag som mest sitter hemma med Neo om dagarna - jag måste komma på saker att göra med honom. Vem som helst skulle väl bli rastlöst och uttråkad av att leka med samma leksaker varje dag. Vi har ju ingen direkt att gå och hälsa på och leka med heller. Så att testa att måla någon gång ibland borde väl vara en bra sysselsättning? Speciellt dem dagarna vi inte kan vara ute och gunga, njuta av solen eller bara vara i gräset.


Finns det någon som läser min blogg som har ideér på olika grejer man kan göra om dagarna med en aktiv 1 åring??


Ska kolla på tv ett tag till och sen blir det sängen. Imorrnkväll kommer Ola hem. Skönt eller slut på friden? *hmm*

Av Carolina - 24 maj 2010 21:00

Ord: pappa (tjatar hela tiden), tisse.
Leksak: spegel på hjul.


Roligt: att gunga.
Tråkigt: när mamma höll fast handen för att göra avtryck.


Godnattsaga: Emil i Lönneberga.
Hyss: stänger av mammas dator, skriker och kastar leksaker.

Neo

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards