Mamma till Neo - 090516

Senaste inläggen

Av Carolina - 25 oktober 2010 23:00

Neos nya ord idag: Mammy (Händige Manny).

Neo
ANNONS
Av Carolina - 24 oktober 2010 20:45

Neos nya ord idag: Tintin - han stod och ropade efter henne vid grinden. Sötungen!

Neo
ANNONS
Av Carolina - 24 oktober 2010 20:28

Jag känner mig så trött på att blogga just nu. Det blir samma tjat hela tiden. Men visst vill jag skriva upp saker som jag är med om eller som händer med Neo just för att kunna minnas det senare. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva bara. Det känns så meningslöst på något vis att skriva blogg. Jag har varken orken eller tiden känns det som. Jag har väl antagligen inga läsare heller så varför försöker jag ens? Lika bra att skriva i ett vanligt block istället. Då skriver jag ner det som behövs minnas och jag behöver inte ens bry mig om vem eller hur många som läser detta.


Jag fortsätter med min bokblogg. Men även där känns det nästan hopplöst. Vem läser den då? Kan lika väl fortsätta att bara skriva i mitt block jag har... Fan, så trist. Förr skrev jag för att få ur mig all skit jag hade inuti. Men nu känns det som att jag inte ens kan få ur mig den. *suckar tungt*


Får se om jag skriver något mera i denna bloggen eller om jag skiter i det helt...

Av Carolina - 22 oktober 2010 20:14

Utspelar sig på olika ställen, bowlinghall, utomhus, lägenhet?.

Personer som medverkade var jag!, Ola (lite mot slutet), J.J, J.L, Neo och en hel del okända personer.


Jag ansåg att J.J var min eftersom att jag hade varit ihop med honom. Jag var fortfarande intresserad av honom och ville väl antagligen ha honom tillbaka. Jag hade en liten chans men något hände på vägen. J.J blev elak mot mig och kallade mig en massa saker. Han blev ihop med J.L, som hade varit min bästis i flera år, och hon ställde sig på hans sida. Även hon blev elak mot mig. J.J tog Neo och gömde honom för mig. Sen när J.L lämnade tillbaka Neo, som var helt oskadd, gick jag till J.J och skrek åt honom. Frågade varför han tog min son? Sa till honom att det var ju inte han som var pappa till Neo. Men jag fick inget svar. Det sista jag skrek till honom var: Jävla knarkare!


Precis när J.L och J.J blev ihop försökte jag prata med henne. Jag hade insett att det inte var mig han skulle välja. Jag la händerna på J.L´s kinder och sa till henne: Jag skulle göra vad som helst för att få gå tillbaka till tiden med J.j så förstör ingenting nu!

Av Carolina - 20 oktober 2010 17:30

 


Hanna och Ihab

fick idag

dottern Dalia.

52 cm och 3560 gram.


Hanna och jag är f.d klasskompisar från mellanstadiet.

Av Carolina - 19 oktober 2010 21:50

Ord som kommer ofta:

 • Mamma
 • Pappa
 • Tytte (tutte/napp)
 • Nänni/nänne (välling)
 • Peppe (snoppen)
 • Boo (boll, precis så man uttalar b och o i boll)
 • Pippi (fågel)
 • Ve-ve (tv)
 • Shia (Shiva)
 • Gung gung (gunga, är mer ett läte)
 • Titt (Tittut)

Mamma tjatades det om mycket ett tag men nu har det bytts ut mot pappa. Han ropar på sin pappa hela tiden.


Tytte sägs mest när han ser en napp och sen stoppar den i munnen. Han frågar inte efter tytte sådär utan det är mer att han bekräftar att det är en napp.

Nänni eller Nänne säger han när han börjar bli trött eller när man frågar om han vill ha välling. Han kan sitta i knäet och titta på nappflaskan och säga nänni. = ) Det är så gulligt.


När man byter blöja på Neo säger han ibland Peppe och sen tar han sig på snoppen och ler med hela ansiktet. Frågar man honom var Peppe är så ler han och antingen tar sig på snoppen om han kommer åt den eller så tittar han neråt för att hitta den då han har blöja på sig. Det är det gulligaste med allt Neo gör. Han är snart 1½ år och har redan döpt sin snopp. = D


Boo är något som har kommit de senaste dagarna. När han ser en boll säger han boo. Så kul att se att han vet vad olika saker är och att han kan sätta ord på det. = D


Pippi säger han när han ser fåglar ute. Det har också kommit nyligen och kom helt spontant. Inget jag har sagt speciellt mycket som en del av dem andra orden han kan.


Han tar fjärrkontrollen, tittar på tvn och säger ve-ve. = ) Jag vet ju inte om det är något positivt men va fan, jag bryr mig inte. Han kan säga tv och det är ett ord precis som andra och jag är så stolt över varenda ord som kommer ur min sons lilla söta mun. = D


Shia har han sagt ett par tag nu men nu går han omkring och ropar på henne. Riktigt gulligt! Det första han gör när vi kommer in på gräsmattan med vagnen efter dagis är att ropa efter Shiva - även fast hon inte är ute. Så då ställer jag vagnen och öppnar åt henne. Han ler jättestort när han får syn på henne och hon springer fram till honom i vagnen och pussar på honom så att han skrattar. Det är så härligt att se dem två ihop. Dem kommer säkert ha roligt tillsammans i livet, åtminstone så länge Shiva lever.


Gung gung säger han när han gungar på något eller när han själv gungar. T.ex när han puttar på Olas fåtölj så att den gungar eller när han själv sitter i en gunga och gungar fram och tillbaka.


Titt (eller något liknande) har han börjat säga de senaste dagarna och jag har bara hört det ett par gånger. Vi har lekt massor av tittut med honom sen han var rätt liten och nu börjar han väl säga det själv också. Detta uttryck/ord är så färskt så jag vet inte riktigt om jag ska lägga upp det på listan riktigt ännu eller om jag har hört rätt. Men det visar sig väl de närmsta dagarna. När det kommer nya ord brukar han nöta det ett par dagar och sen vet man säkert att han kan det. = D


Jag verkligen älskar när det kommer ord ur Neo! Han fattar precis vad man säger till honom. Man kan be honom om saker - t.ex hämta en viss leksak, lägga tillbaka något eller stänga grinden så gör han det. Det är riktigt häftigt tycker jag. Man börjar kunna konversera mera med Neo - han förstår och han kan prata tillbaka. Underbara unge! Han har sina perioder emellanåt men jag älskar honom så innerligt att jag inte skulle vilja vara utan honom en enda sekund. <3

Neo
Av Carolina - 12 oktober 2010 15:15

Neos utslag är nästan helt borta. Han snorar och hostar fortfarande men det är inte så farligt. Han sover inte så bra om nätterna så han sover desto mer och hårdare på dagarna. Inte så bra. Han har börjat spotta en massa, vilket inte är så uppskattat.

Hälsa · Neo
Av Carolina - 10 oktober 2010 22:45

Varit hos svärmor och umgåtts och ätit mat. Neo har fått någon sorts reaktion på något vi inte vet vad än, utslag över hela kroppen. Ser ut som herpes runt munnen, men självklart är det inte det. Sålt den gröna vagnen till Angelica och Johnny som ska ha barn i mitten av februari. Spelat sims 3.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!

Följ bloggen

Följ Mamma till Neo - 090516 med Blogkeen
Följ Mamma till Neo - 090516 med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se