Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under januari 2010

Av Carolina - 7 januari 2010 23:56

Dagens bästa var allt gos med Neo. Han har blivit så mysig. Trycker man näsan mot hans kind eller vid hans öga så gosar han in sig - han gnor ansiktet mot ens näsa. Riktigt gulligt!


Dagens näst bästa var frukosten - en baguette med köttbullar och rödbetssallad. Mums!


Av Carolina - 7 januari 2010 23:53

Nattningen med Neo ikväll gick jättebra. Han var trött när vi kom hem så det blev gröt till sista mål direkt - efter det pyjamas och ny blöja. Sen gick jag upp med honom och la honom i hans säng. Han somnade en kvart efter att han fick gröten... Han sover ännu men jag sitter som på nålar och bara väntar på att han ska vakna storgråtandes och inte vilja somna om på flera timmar... Jag kan inte lugna ner mig förrän jag går och lägger mig och sover, för då vet jag att han inte kommer vakna.


Håller tummarna stenhårt!

Neo
Av Carolina - 7 januari 2010 00:05

Just det... När jag var hos svärmor senast hittade jag en våg på deras toalett. Jag har inte vägt mig på väldigt länge då jag inte orkat byta batterier i min egen. Lat? Jag vet! = S


Vid inskrivningen på mvc: 74 kg. (mindre än vad jag trodde att jag vägde då jag ställde mig på vågen)

Dagen innan Neo föddes: 89-90 kg. (viktuppgång på 15-16 kg)

Dagen efter Neo föddes: ca 82 kg (tror jag)

Hemma hos svärmor: 77,7 kg. (Yeah!)


Jag har alltså gått ner 12,3 kg sen Neo föddes UTAN att träna, banta eller någonting. Jag motionerar knappt och jag äter precis vad jag vill. När Neo var precis nyfödd gick jag rätt mycket med barnvagnen iofs. Även fast det mest var i syfte att träna upp ryggen igen - jag gick som en gammal tant och hade jävligt ont i ryggen de första veckorna efter förlossningen. Plus att jag var tvungen att "hålla upp" magen så fort jag skulle gå någonstans för att det gjorde ont och det kändes som att magen satt nere vid knäna.


77,7 kgs viktnedgång är riktigt bra i och med ingen träning eller bantning. Jag skulle gärna vilja gå ner till inskrivningsvikten om jag fick välja men jag är riktigt nöjd med mina 77,7 kg ändå. = )


Av Carolina - 6 januari 2010 21:51

Bilder på Neo när han sitter.

1:a bilden är från 1 januari - det är första gången han sätter sig upp och sitter helt själv. Innan har han varit på väg att sätta sig upp me inte lyckats. Men denna gången lyckades han. = D

 


2:a bilden är från 2 januari. Han fortsätter att vara duktig!

 


3:e bilden är från 6 januari. Klockan här halv två på natten och han ser ju inte direkt trött ut, eller? Men han tyckte att det var jättekul att sätta sig upp. Han satte sig upp, la sig ner, satte sig upp, la sig ner och sen skrattade han hjärtligt medan han satt upp.

 

Bilder · Neo
Av Carolina - 6 januari 2010 21:41

Dagens bästa är att Neo reste sig upp mot en kartong och stod en stund helt och hållet på sina fötter. Tyvärr halkade han och ramlade. Så då fick jag trösta honom. Men det är första gången han reser sig upp och ställer sig mot något så ordentligt. Det har hänt såå mycket de senaste två veckorna. Jag tror att min bebis börjar att bli stor? = S


Dagens näst bästa är att höra Neo skratta. Han gosar in sig mot mig och ler. Han är en riktig gosplutt. När man sträcker ut armarna mot honom gör han detsamma och vill komma upp. När han är grinig och går i gåstolen går han efter oss och sträcker ut armarna för att han vill komma upp. Han är så stor min pojke! = )


Jag älskar honom djupt och innerligt! <3

Av Carolina - 6 januari 2010 21:19

Här kommer bilder på de amigurumi:sar som jag har gjort.



Filuren Anton.



Spöket Thanatos. (namnet betyder död)



Grodan Douglas. (namnet betyder mörkt vatten)


 


Smällkaramell och majsgodis. = )

Av Carolina - 5 januari 2010 23:00

Har haft illamående som kommit och gått idag men jag har klarat av det. Nu framåt kvällen har jag dock fått huvudvärk men det går nog över av en panodil och sen sömn. Man kan ju alltid hoppas. Har suttit och kämpat med att montera ihop alla delarna till den orange kaninen nu. Fy fan vad den kaninen har krånglat! *morr* Delar som har blivit för små eller som jag fått göra om och nu fick jag inte till delarna där jag ville ha dem så jag fick göra om. Även fast jag inte alls är så nöjd med denna som med den rosa kaninen så orkar jag inte traggla mer med den nu. Den får helt enkelt vara klar. Har även satt dit två gröna blommor (knappar) vid öronen så att det ser ut som två hårspännen. Det får duga. Nu fattas bara ögon (svarta knappar) och en svans på bägge kaninerna. Men det har jag inte hemma så det fixas en annan dag.

Neo har ätit med tre timmars mellanrum hela dagen - innan har han fått mat var fjärde timme. Men nu har han verkligen velat ha mat så ofta. Så nu för kanske en halvtimme sen somnade han för natten. Så ljuvligt! Och klockan har precis slagit 23. Fira kanske?? Hoppas bara att han inte drabbas av nattskräck nu bara för det utan att han får sova. Håller tummarna! Han drabbas alltid av nattskräck om han somnar innan klockan tolv. *suck* Då får man (jag) sitta med honom länge för att lugna honom - vagga, vyssja, sjunga osv.

Nu ska jag bara ta det lugnt och göra det jag vill. Sen får jag se om Neo vaknar eller inte. = )

Av Carolina - 4 januari 2010 23:18

Idag var vi på bvc. Pratade lite först om vad han kan och inte kan, som vanligt. Sen vägdes och mättes han.


Idag väger han 8470 gram och är 72,5 cm lång. Han har gått upp 70 gram och växt 1 cm på en månad. Hoppas att magsjukan är boven i dramat till hans lilla viktuppgång. Hoppas det blir bättre till nästa vägning i mars.

Neo

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards