Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under januari 2010

Av Carolina - 15 januari 2010 17:15

Började dagen med "sovmorgon". De andra dagarna i veckan har jag gått upp vid 8. Men idag orkade jag bara inte utan sov till strax innan 10 då Neo vaknade. Han har vaknat mellan halv 10 och 10 varje dag den senaste veckan. Känns riktigt bra att han börjat vakna av sig själv vid samma tider varje dag. Och sen tycker inte jag att halv 10 - 10 är alldeles för sent om man jämför med hur det har varit tidigare. Nu för tiden somnar han innan tolv också, dock kan det variera mellan 21 och 23 men när han somnar är så mycket bättre än tidigare som var mellan 23 och 02. = D Han äter vid samma tider på dagen och sover efter varje måltid i omkring en timme. De där extra timmarna med sömn beror nog på att han är så aktiv när han är vaken. = )


Jag har mest suttit vid datorn då inte Neo har velat ha min uppmärksamhet. Han var rätt gnällig ett par timmar runt lunchmålet. Men tillslut fick jag honom att somna - ingenting dög. Han kunde inte ligga hos mig och sova, han ville inte vara i sängen och han ville inte leka på golvet. Man blir frustrerad av sånt.


Nu är det bara 45 min kvar tills Ola slutar. Då slipper man att vara ensam även fast man fortfarande gör det mesta med Neo. Ledig blir man aldrig...

Ska röka och försöka lugna ner mig lite. Åt mat nyss så nu mår jag illa. Hoppas att det går över snart. Men illamående är ju inte direkt ovanligt när det gäller mig. = S

Av Carolina - 14 januari 2010 23:45

 


Alexandra och Robin

fick idag

dottern Alma.

49 cm och 2590 gram.


Robin är en gammal klasskompis.

Av Carolina - 14 januari 2010 22:00

Ikväll sa Neo mamma för första gången - två gånger i rad. Dock vet han inte vad mamma är för något ännu. = ) Men det räknas. Jag sa mamma till honom och då sa han mamma också. Så visst, han härmade mig. Men det var verkligen ett rent mamma. Ola hörde det också, Neo satt i hans knä.


Jag hade övat med Neo ett tag under dagen men mest på skoj. Han babblar mycket nu och det låter baba, mama och så men inte rena ljud utan att bara gapar och stänger munnen medan han gör olika ljud. = ) Så jag upprepade mamma hela tiden medan han tittade intressant på mig. Sen sa jag det till honom när Ola hade kommit hem och Neo sa mamma helt rent - utan några tilläggs ljud eller annat. Härligt att höra även fast han inte kan koppla ihop ordet mamma och vad det betyder.


Snart kanske jag får höra det och veta att han menar det. = D


Neo
Av Carolina - 14 januari 2010 10:28

Idag skulle vi egentligen ha åkt in till första unga föräldrar för året men det blir att sitta hemma. Neo har fortfarande ögoninflammation, näsan rinner (grönt snor som smittar), hostar och rosslar plus att han har vattenkoppor. Efter frukosten fick han ventoline så nu hoppas jag att iaf hostan och rosslande blir bättre. Det är hemskt att höra honom hosta så att det skräller och att det rosslar massor i bröstet. Denna förbannade förkylningsastma... = ( Han verkar inte lida av vattenkopporna - ingen feber och han är lika pigg som vanligt. Jag tror inte att han fattar att han är sjuk - han leker som vanligt, han sover inte mer än vanligt och han gnäller inte mer än vanligt. Så på det sättet är det ju skönt. Men hoppas att förkylningen går över snart iaf. Jag tycker att han jämnt är förkyld och han har inte ens börjat på dagis än... = S Men får väl skylla lite på hans kusiner Ebba och Linnea som går på dagis.


Han har fått en lindrig form av vattenkoppor - ingen feber som sagt, men han har inte speciellt många koppor. För ca 5 dagar sen hade han som ett bälte med massa små koppor på magen men nu är dem borta och nu har han en del på skinkorna men annars är det inga mer. Så jag tror faktiskt inte att det blir värre än såhär. = D Något positivt mitt i all denna sjukdom.

Neo
Av Carolina - 13 januari 2010 10:19

Idag var det tänkt att jag skulle åka in till Nässjö och gå till psykologen men jag hoppar det. Jag är alldeles för trött och sen skulle jag behöva ta med mig Neo dit också. Han är ju inte still en enda sekund så hur skulle det gå med att vara i ett litet rum med honom när man ska försöka prata. Jag känner mig inte i jättestort behov av att prata just idag så jag hoppar det. Går att fixa nya tider.


Jag satt inne vid datorn på kontoret och spelade när jag hörde att Neo var vaken - han vaknade med en ordentlig hostning som skrällde i halsen på honom. Så han rosslar lite men ändå inte så mycket som han brukar plus att han hostar rätt otäckt. Sen har han fortfarande ögoninflammation på bägge ögonen och han har haft det ett par dagar. Så jag tror att det bästa vore att stanna inne i värmen så att han kan bli frisk. = ) Så trist att han alltid ska vara sjuk... Förkylningar hela tiden. Hans näsa har runnit i flera veckor nu men jag hoppas att ögoninflammationen och hostan är slutfasen på förkylningen för denna gången. Tack och lov har han inte haft feber denna gången heller. Han har bara haft förhöjd temp ett par gånger i sitt liv men inget som kallas feber. Känns riktigt skönt. = D


Så idag blir det att stanna inne och kurera...  = D

Av Carolina - 13 januari 2010 09:15

Grattis min styvkusin Hampus på 19 årsdagen!

Av Carolina - 12 januari 2010 21:11

Såhär går Neos nattning till.


Någon av oss ger honom mat. Direkt efteråt blir det ny blöja och eventuellt pyjamas. Sen blir det sängen. Där får han ligga och busa lite först - krypa runt, prata och leka. Under tiden läser jag en saga för honom. När sagan är slut sätter jag på tvn och kollar på tv tills han somnar. Han somnar bäst när det är ljud omkring honom. Är det för tyst vaknar han lätt och börjar gråta.


Den senaste veckan har vi kört på detta och det har resulterat i att han har somnat riktigt bra. Innan brukade det ta flera timmar innan han somnade. Den senaste veckan har det bara blivit strul en kväll då han vägrade somna. Men de andra kvällarna har han somnat inom en timme efter läggdags. = )

Neo
Av Carolina - 12 januari 2010 21:05



Den här ska jag försöka mig på att göra. Hoppas att den blir bra för i så fall ska jag använda detta mönster i ett amigurumi-byte. Ska bli kul att se hur den personen som får den reagerar och ska bli riktigt spännande att se vad jag får hem på posten också. = D

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards