Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under maj 2009

Av Carolina - 19 maj 2009 15:00

Nu är det bestämt, eller rättare sagt Neo bestämde det åt mig. Efter att ha försökt med och utan amningsnapp, pumpa och sen mata i flaska har jag bestämt mig för att nu räcker det. Jag vet att Neo kan ta napp och nappflaska och suger jättebra och utan problem så då tänkte man ju att det skulle ju funka att pumpa och ge i flaska då han inte fattar hur han ska suga på bröstet eller får till det sådär bra. Men idag när jag skulle ge honom så visade han direkt sitt missnöje över bröstmjölken. Den var inte alls god. Han sög sig inte fast i nappflaskan och bröstmjölken rann ut lika fort som den kom in i munnen. Då fixade jag ersättning till honom istället - han sög sig fast vid nappflaskan (samma sorts napp som på den med bröstmjölk) och drack upp utan problem. Hmm... Då tänkte jag, det var spiken. Vill inte Neo ha så tänker jag inte fortsätta. Hade han velat ha så hade jag fortsatt pumpa osv...

Imorrn kommer BB hemvård och då får jag recept på tabletter som ska stoppa mjölken. Jag längtar! Vill slippa ha hårda, ömma och läkande bröst helt i onödan. Så ska bli mycket skönt!

Neo
Av Carolina - 19 maj 2009 15:00

Ola var och köpte ett hopfällbart skötbord idag. Vi har ett i trä på övervåningen men behövde även ett nere då vi inte gärna springer upp varje gång han ska bytas på. Så idag blev det dags att fixa detta. :-) Ola byggde ihop det och sen fick jag premiär använda det. Annars brukar det vara vilda protester under blöjbyte - nu sa han inte ett knyst, dock hade han nappen i munnen men den hade nog åkt ut rätt så snabbt om han inte hade gillat det. När han var ombytt och färdig somnade han på skötbordet. Så där låg han. Snacka om att verkligen digga sitt skötbord! :-D

Skötbordet heter Spoling och finns på IKEA, för den som är intresserad. Det vi har är svart och vitt, men det fanns visst i beige också.

Underbara uppfinning!

Neo
Av Carolina - 19 maj 2009 14:45

Morgonen började väl inte på bästa sätt kanske. Neo ville inte sova trots mat och ny blöja och napp i munnen. Han låg vaken länge i sängen innan han började skrika av missnöje. Han fick ligga hos oss i sängen men det funkade inte riktigt heller först. Sen sov han en timme mellan oss med sin napp i högsta hugg. Var omöjligt att ta den ifrån honom... :-) Sen blev han arg igen. Så då var det bara att gå upp. Blev ny mat och ny blöja när vi kom ner men ändå var han inte nöjd utan skrek. Så han strulade mellan halv fem till klockan åtta. Ola satte sig med Neo i famnen och gosade lite. Efter en lång stund kunde han slappna av och somnade, då la jag över honom i soffan så att han kunde få sova ordentligt. Nu har han sovit sen åtta och sover fortfarande. Hoppas att han tänker sova en stund till innan han ska ha mat igen, i och med att han inte sovit så bra nu de senaste timmarna. Det var rätt jobbigt att han inte lugnade ner sig eller kunde sova trots att han fått allt han behövde. Men tror att vi måste ge lite mera mat nästa gång - han behöver nog mera helt enkelt. Han är riktigt glupsk!

Sen hade han en dålig sug-morgon - han sög inte alls så bra som han gjort förut på varken napp, nappflaska eller amningsnappen då jag testade att ge honom bröstet. Mina bröst skrek efter honom men han ville inte riktigt. Så fick pumpa nu på morgonen för det läkte bara jag tittade på brösten och det spänner som fan. Nu spänner det inte lika mycket som det gjort under natten och morgonen men får pumpa snart igen för att lätta på trycket. Får se sen om jag testar att ge Neo bröstet igen och om han fattar nu eller om jag pumpar desto mera. För usch, vilken smärta! :-( De är stenhårda och såå ömma.

Nu blir det frukost för mig och Ola, bäst att passa på nu när Neo fortfarande sover...

Neo
Av Carolina - 19 maj 2009 14:15

Igår bestämdes det att vi skulle gå en promenad. Syrran kom hit med tjejerna och hundarna, sen tog vi med oss Neo i vagnen och Shiva i koppel och gick bort till verkstan där Ted var. Det gick mycket bättre att gå ut och gå än vad jag trodde med tanke på att jag har rätt ont i mage och rygg. Men jag gick i en långsam takt som passade mig. :-) Sen gick vi en extra runda medan Ted skulle bli färdig med det han höll på med. Då mötte vi på en kompis till Ola och hennes mamma plus deras granne, de var ute i sina trädgårdar som vi gick förbi. K (kompisen) och hennes mamma har för inte så länge sen hämtat hem varsin dalmatinervalp. Så vi begrundade varandras bebisar. :-) Valparna var jättesöta! 9 veckor gamla. Deras granne hade sin hund ute och henne hade vi träffat förut - gick samma hundkurs som mig och Katarina i höstas. En stor Newfoundlandstik som Oliver kärar ner sig i emellanåt. Inte så bra storleksmässigt då han är en Cavalier King Charles Spaniel men men, kärleken är ju blind. :-)


Det var rätt jobbigt att stå där, både pga magontet och min foglossning. Så vi fick dra oss då Ebba började grina lite i vagnen också. Så vi gick tillbaka till verkstan och då hade även svärfar (farfar) kommit dit. Så då fick han träffa Neo för första gången. De hade lite till att fixa så vi gick hem med barn och hundar till oss. Ebba och Linnea fick välling direkt då vi skulle fika lite. Så det blev till att kalasa på kladdkaka med grädde. Neo sov hela tiden. När gästerna skulle gå hem vaknade han och då var det matdags.


Även fast jag kände mig helt urvriden var det en skön promenad och trevligt fikasällskap. Hade ont i huvudet och kände mig febrig, men det var nog pga den kanske lite för långa promenaden.


Blev film och pizza innan läggdags. Var riktigt smaskigt med kebabrulle. Orkade inte ställa oss att göra egen pizza. Sängen blev det vid tolv direkt efter att Neo fått lite mat.



Neo sovandes i vagnen på promenaden.

Bilder · Neo
Av Carolina - 18 maj 2009 16:30

Fick sova mycket inatt. Neo somnade vid nio, vi gick och la oss vid tio, han vaknade vid halv ett-ett och då blev det mat och ny blöja, sen sov han till klockan sex och då blev det mat och ny blöja igen. :-) Så mamma och pappa fick massa timmars sömn. Jättesnäll liten kille inatt! :-) Jag gick upp vid sex och tog hand om honom och lät Ola sova ett par timmar till. Jag var ändå tillräckligt pigg. Så Neo och jag fick en mysig morgon tillsammans. Han sov 1½ timme efter maten och då passade jag på att få "egentid". Sen när han vaknade gick vi upp och mös i sängen med pappa och Shiva. :-) Jag passade på att duscha medan Neo var hos Ola. Sen var det dags för mat igen och Ola åkte iväg in till stan och gjorde lite ärenden. Han strulade lite och var gnällig men han somnade gott till slut i vagnen och jag fick min efterlängtade frukost. Så första natten och morgonen gick jättebra.

Neo
Av Carolina - 17 maj 2009 16:00

Den 16:e maj blev jag mamma! :-D


Vattnet gick och värkarna kom igång vid fem, åkte in till förlossningen vid sju då värkarna hade blivit kraftigare och BM i telefon sa att bebisen nog hade bajsat i vattnet då det var gulaktigt och kletigt. Vid halv åtta var vi inne och jag kopplades till ctg. Värkarna var rätt ordentliga under tiden och jag var tvungen att andas igenom dem. Vid halv nio gjordes en gynundersökning och då var jag öppen 6 cm redan. Jag hade knappt ont då utan jag kunde lätt klara av värkarna med hjälp av min egna andning. Så jag behövde inte åka hem! :-)


Krystvärkarna satte igång vid halv tio-kvart i tio. Fick då lustgas efter att jag sagt att jag ville ha det. Det funkade jättebra på mig och jag fattade galoppen direkt. Lustgasen gjorde att jag kunde fokusera på andningen och ha något att hålla i, vilket var det allra viktigaste kände jag. För att få mera kraft höll jag även i sambons hand eller tröja, vilket som kändes bäst för stunden. Fick en blöt och kall handduk att ha i pannan som jag hade mellan värkarna så att jag kunde slappna av - vilket jag gjorde så pass mycket att jag höll på att somna flera gånger. Krystade i 1½ timme då jag inte hade riktigt 100% kraft och ork plus att bebisen åkte in och ut hela tiden. Så sugklocka sattes in på slutet men den lossnade två gånger. Blev därefter klippt lite och då kom han ut.


11:28 kom våran "lille" Neo ut. 53 cm lång och 4185 gram.

Jag hade en underbar förlossning trots att jag var riktigt trött. Kunde inte ha blivit bättre. De i förlossningsteamet sa att man kunde tro att jag hade gjort det förut då jag andades och slappande av perfekt. Hade dock ett underbart förlossningsteam som hjälpte mig hur mycket som helst, utan dem och Ola bredvid mig hade jag aldrig orkat. Stannade en natt på BB och var hemma vid tre-tiden idag. Då var maten serverad och huset städat av svärmor, hennes man, min syster och hennes familj. Evigt tacksamma!!


Har skitont där stygnen sitter och även i kroppen då jag knappt sovit något på två dygn och sängen på BB var hemskt hård. :-( Men ska bli såå skönt att sova hemma i sin egna säng nu (som min syster bäddat rent).


Neo är en jättesnäll kille och helt underbar!! En klyscha jag vet, men han var verkligen värd all smärta, allt helvete under graviditeten och denna eviga och sega väntan.



Neo ca 20 min gammal.


 
Neo 1 timme och 15 min gammal.



Välkommen-brickan! :-) Mums!

Bilder · Neo
Av Carolina - 15 maj 2009 16:00

Hittade nyss "lite" slempropp i trosorna. Lika mycket som jag hittade sist för 1-2 månader sen. Hoppas att detta är plus minus noll. Känns som att bebisen lika väl kan stanna kvar därinne tills på måndag när den ändå har varit inne i magen såhär länge. Dock har jag inga andra känningar eller tecken på att bebisen skulle komma idag förutom slemproppen. Men den behöver inte betyda något överhuvudtaget. Dock ska ju slemproppen bort. Men är detta en del av slemproppen så har det ingen betydelse.

Jaha, kommer bli en lång helg i väntan på måndag. En "kamp" om inga känningar antar jag. Skulle gärna vilja att bebisen stannar därinne tills på måndag och ingångsättningen men vad kan jag göra ifall det nu skulle sätta igång innan? Jag tror att det blir bra hur eller hur. När jag väl är där mitt i värkar och annat så går det nog bra. Bara att ta det som det kommer tror jag - inte hetsa upp sig i onödan. Krisar det och jag får tilt är det väl bara att ringa förlossningen och prata av sig och be om råd.

Jag är faktiskt lugnare nu än vad jag har varit innan. Men jag har väl insett att jag inte kan göra så mycket. Det kommer när det kommer. Och att det är så nära en igångsättning och jag har tagit bort lite strul så lugnar sig väl mina nerver.

Tänk att jag är mamma snart. Inte många dagar kvar. På måndag är det igångsättning sen får vi se hur lång tid det tar. Är min kropp mogen så tar det kortare tid än om jag inte skulle vara mogen. Men snart är bebis här, helt underbart! :-D

Av Carolina - 12 maj 2009 16:00

Vecka 41+2! + 10 dagar...

Har känt mig sjuk hela dagen idag. Helt vissen. Huvudvärk, slö, kraftlös, illamående, trött, orkeslös osv. Har haft lite flera kraftiga sammandragningar idag än de senaste dagarna. Har även känt hugg mellan benen som så många gånger förr så bebisen försöker trycka sig neråt. Mycket rörelse i magen i övrigt. Lite små ont i magen från och till men bara som en obehaglig känsla.

Nu är det "bara" 6 dagar kvar till den 18e. Får se om bebisen tänker stanna därinne tills dess eller kommer ut tidigare. Mig kvittar det, det är inte så långt kvar. Ska försöka hålla fast vid den tanken så att jag inte ballar ur. Snart, snart får jag ha min bebis hos mig på riktigt hur och när den än tänker ta sig ut - dvs på egen hand eller med hjälp.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Skapa flashcards