Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under november 2008

Av Carolina - 10 november 2008 02:13

Grattis min storasyster på Martina-dagen!!

Grattis min syssling och mammas kompis sonMartin-dagen!!

Av Carolina - 9 november 2008 23:00

Vecka 15 (14+5)


Eftermiddagen tillbringades hemma hos svärfar. Vi åt middag och fikade. Umgicks med svärfar, hans sambo, två av tre svågrar med familjer. Hyfsat trevligt trots allt... Var hemma vid fem-tiden. Halv sju åkte jag och Katarina och jobbade, hoppade över i fredags så tog det idag istället. Det gick bra. Trots att vi upptäckte på en whiteboard att maginfluensan var där. Svärmor hade inte informerat oss trots att hon hade vetat om det sen i torsdag. *hmm* Var hemma vid nio ungefär. Då hade Ola redan åkte till jobbet och jobbat en stund (började vid åtta). Satte mig och fixade lite vid datorerna. Pappa ringde också när jag var hemma och tackade för blommorna jag och mina systrar gett honom. Han hade tydligen blivit lite rörd över det som stod på kortet. Kommer inte ihåg exakt vad det stod men något bra som Katarina komponerat. =D

Fick också reda på att Bosses begravning är bestämd. Näst-nästa tisdag (18e). Usch, blir en hemsk dag! =( Men skönt att veta att jag har Ola med mig. Han träffade Bosse endast en gång dock men ändå. Ola sa direkt att han följer med, utan tvekan när jag frågade honom. Det känns mycket bra! Bosse har ju alltid funnits där. Nu är det tomt att veta att han inte finns mera. Man får aldrig träffa honom igen. =´(


Haft en bra kväll! Pratat med Mela på msn - mycket skönt och trevligt, spelat sims, lyssnat på Liza Marklunds senaste bok som ljudbok (En plats i solen). Snart blir det att gå och lägga mig. Ska upp halv nio och till dagis med syrran och tjejerna. Ny vecka på dagis. Hoppas på att kunna få ur en vad man tycker och tänker också...


Godnatt!

Av Carolina - 9 november 2008 01:27

Grattis Ted på din namnsdag!!

Av Carolina - 8 november 2008 23:00

Vecka 15 (14+4)


Det har varit en bättre dag idag. Kanske beror det på att jag har fått somna, vakna och vara med Ola idag. Att det kan spela så stor roll att man har sin partner bredvid sig i sängen om nätterna?! Mysigt har det varit iaf. Händer ju inte så ofta - inte alls i veckorna. Njuta ordentligt på helgerna av varandras sällskap.


Vid halv två var vi hos Katarina och Ted, blev bjudna på lunch. Det blev hamburgare och friterade pommes. Mycket gott! Så det blev hela 8 personer till bordet. =) Umgicks och pratade. Svärmor tittade förbi lite och vi pratade om det senaste skvallret eller något.


Vid fyra-tiden åkte jag och Ola till Jönköping. Från början skulle vi hälsa på en kompis till Ola som renoverar sin nya lägenhet. Han var inte kvar i lägenheten så blev ändrade planer. Vi åkte till Ica stormarknad. Köpte lite allt möjligt - både nödvändigt och inte så nödvändigt. Nya gardiner till matsalen som matchar de nya bordstabletterna (underlägg) införskaffades. Riktigt snyggt blev det! Nu skulle bara den nya lampan som Ola köpte för ett tag sen upp. Då blir det även ljusare i det rummet. Är jättemörkt där trots ljus och taklampa. Inte kul alls. Ljuset kommer inte in där på dagen heller - altanen är i vägen.


Efteråt åkte vi förbi svärmor och hämtade en hundbur till Shiva som vi ska ha i bilen. Liten och nätt men Shiva får plats i den. Redan provsutten och provlegad (?). Bättre för både henne och oss. Hon har sin plats, är säkrare vid en krok där i än lös på ett säte och vi kan ha henne kvar i bilen när vi går därifrån - bara att öppna bagagen så kan hon sitta där. Smidigt! Det behövs speciellt sen när bebisen har kommit och den sitter i barnstol i bilen, då kan ju inte Shiva vara lös i bilen och kanske hoppa omkring. Går inte alls! Så detta blir nog bra.


Nu på kvällen har vi spelat lite (testat mitt nya dataspel Dogz, rätt kul faktiskt trots engelskspråkigt), kollat på filmen "A walk to remember" (sorglig film så in i helvete, rekommenderas verkligen), gosat en massa och fikat lite. Haft en riktigt trevlig och behövlig kväll tillsammans. Bara vi två. Shiva har legat i sängen på övervåningen större delen av kvälle. vet inte varför men hon passade väl på när dörren var öppen. Om husse får bestämma får hon inte ligga i sängen eller i vissa fall inte alls i sovrummet. När Ola jobbar får Shiva ligga i sängen - vill inte vara helt ensam när jag ska sova. Har iaf någon att klappa om eller krama om det skulle bli jobbigt. Det var hon och hennes närhet som lugnade mig under min panikgråtattack häromnatten. Håriga vänner är bra att ha emellanåt. =)

Av Carolina - 7 november 2008 23:55

Vecka 15 (14+3)


Jag vill inte vara med längre... =( Kan inte denna skiten vara över nu så att jag kan bli lugn och harmonisk igen. Jag är konstant psykiskt stressad, orolig, nära till tårar, livrädd och panisk... Jag orkar inte mer!! Hur ska jag orka stå ut med detta tills nästa fredag? Då hoppas jag att något av min börda kan släppas. Under min panikgråtattack igår kom jag nog fram till varför jag känner som jag gör...


Jag är så förbannat rädd för att samma visa ska upprepas igen. Det som hände när jag var 16. Jag mådde så dåligt då och jag saknade mitt barn så otroligt mycket i flera år efteråt. Nu är jag rädd för att förlora ännu ett barn. Dock är situationen mycket olikt då. Men jag fick aldrig bearbeta något av vad som hände och nu har allt kommit upp till ytan på detta sättet. Jag fick och kunde inte behålla mitt barn den gången, nu är jag rädd för att även detta barnet ska försvinna från mig.


Jag är så rädd... Jag önskar att något kunde stilla min oro. Hoppas att psykologen kan hjälpa mig något. Jag kommer inte kunna stå ut att vänta tills den 9 dec på att få se att hjärtat tickar och att min bebis lever därinne. Jag vill så gärna få se och bli lugnad. Men även prata om allt så att denna skiten kan försvinna.


Jag orkar inte att må såhär dåligt från att jag går upp tills jag går och lägger mig. Jag mår skit rent ut sagt. Jag vill bara att detta ska vara över...

Av Carolina - 7 november 2008 10:00

Magen i vecka 15 (14+3)! <3 <3

Av Carolina - 7 november 2008 00:42

Grattis svärmorIngegerd-dagen!

Av Carolina - 6 november 2008 23:00

Ebba och Linnea har lärt sig att säga Sudden idag.


Ebba åt jättebra helt själv med sked förut vid middagen - tog upp mat på skeden, stoppade in den i munnen och fick i sig maten. När jag hade borstat tänderna på henne så fick hon hålla tandborsten själv - hon rörde tandborsten fram och tillbaka i munnen på egen hand. Hon vet till och med hur man själv ska göra. På dagis idag var Ebba jätteduktig. Hon blev ledsen endast ett par gånger under visiten och det gick faktiskt bra då fröknarna höll i henne, det gick att avleda henne. På sångsamlingen satt hon på sitt underlägg som ett ljus och var helt inne med alla rörelser, leksaker och sånger. Så jättesöt och duktig!!


Linnea är ju så mammig så på dagis gick det bra sålänge Katarina inte syntes eller när Linnea inte upptäckte att Katarina var borta. Annars är det inga problem med inskolningen för henne heller, om hon inte vore så pipplig. Annars gillar hon nog dagis. Massor av leksaker och roliga pojkar att leka med. Både hon och Ebba har en beundrare på dagis... Så gulligt!


Blir dagis imorrn med dock med lunch som avslutning. Får se hur det kommer bli med tomatsoppa... =) Märks hur Ebba reagerar på ny riktig mat - ingen burkmat alltså. Men kanske går det utmärkt. Ska bli roligt att se iaf!! =) Jag får ju turen att vara med på deras första tid på dagis - till skillnad från deras pappa...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Skapa flashcards