Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under november 2008

Av Carolina - 27 november 2008 00:47

Vecka 18 (17+2)


Även ikväll kom Anton på besök. Dock senare än vad som var tänkt men man kan inte alltid få som man vill... =) Vi gick promenad med Shiva - dock kortare än natten innan, pratade, han lånade duschen, jag tog kort på honom och vi hade allmänt trevligt. =)

Av Carolina - 26 november 2008 23:00

Vecka 18 (17+1)


Följde med Katarina på ett sjukhusbesök för egen skull. Jag passade Ebba och Linnea i väntrummet. Linnea charmade de andra som satt där och väntade. Sötnosar!


På kvällen kom min kompis Anton hit. Han är crew på Dreamhack på Elmia i Jönköping denna veckan. Det var första gången vi träffades i verkligheten. Vi träffades på nätet förra sommaren. Då var det många blandade känslor som for runt - ena stunden var det underbart och i andra ett rent helvete. Nu har jag ett helt nytt liv så det skulle bli en upplevelse att se hur mitt inre reagerade när jag såg honom och träffade honom. Reaktionen blev som jag ville men inte som jag trodde.

Vi hade ett par mycket trevliga timmar. Vi gick en lång promenad med Shiva och jag visade honom runt i kvarten. Vi träffade på Russin, syrrans katt, utanför dem. Det var roligt att presentera honom för Anton.

När vi kom hem till mig igen fick han en rundvandring i huset. Vi satt och pratade en massa resten av timmarna han var här, om allt möjligt. Den sista stunden innan vi bägge var trötta, då det var sent på natten, spelade vi Guitar Hero 4. Riktigt roligt var det att äntligen få träffa honom. =)


Godnatt!

Av Carolina - 26 november 2008 10:00

Grattis Mela´s sonLinus-dagen!!

Av Carolina - 25 november 2008 21:41

Vid ett var jag hos psykologen igen. Vi pratade om mina relationer jag har haft i mitt liv - ända sen jag var liten. Det var skönt att ventilera lite. Jag fick nu hennes svar på varför jag för det mesta har hittat omöjliga projekt när det gäller killar. Väldigt intressant!


Efter besöket åkte vi hem och packade ihop Guitar Hero 4. Vi åkte till Jönköping. Den blåa på trummorna har hakat upp sig så vi skulle lämna in det. Vi gick till ElGiganten, Babyproffsen, Biltema och Mediamarkt först. Sen åkte vi och åt mat på ett ställe som heter Soya. Olas kompis jobbar där så vi hälsade på henne också. När vi ätit färdigt gick jag till en smyckesaffär. Det var halva priset på allt i affären under hela veckan. Det är annars rätt så dyra grejer därinne så då passade jag på. Köpte tre piercingsmycken - två till näsan och en till läppen. Blev asbilligt jämfört med hur det skulle ha kostat i vanliga fall. Jag behövde nya smycken nu också. =D För övrigt så var det inga problem att byta ut Guitar Hero 4, dock fick vi en hel ny kartong med allt nytt i så det var bara att sätta ihop allt igen. Men huvudsaken är att det funkar.


Hämtade Shiva hos svärmor direkt efter och fikade en kort sväng där med. Samtalsämnet var våran källare som ska göras om, upplockning av mina grejer som står i källaren, de nya fönstren som ska sättas in och omtapetsering av övervåningen. Jag lyssnade med ena örat - var för trött för denna diskussionen ännu en gång. Shiva var superglad över att se oss och ville åka hem direkt. =D Det har varit tomt utan henne och ingen som mötte oss i dörren när vi kom hem. Nu ligger hon och brer ut sig i soffan och sover, precis som det ska vara. =D Verkar vara en trött hund vi fick hem. Inte konstigt kanske då svärmor har tre vildbasar själv plus två katter. Mycket sto och stim hela tiden kan jag tänka mig.


Ola spelar Guitar Hero 4 medans jag kollar runt och bloggar lite. =) Han ska till jobbet snart så får väl gosa lite grann en snabbis med honom innan han åker. Men får ju se honom imorrn bitti igen. Behöver ju inte sova ensam inatt iaf. =D Gosbollen Shiva är ju hemma igen...

Av Carolina - 25 november 2008 21:27

Idag går jag in i vecka 18 (17+0)!! =D Oj, oj, vad tiden går! =) Har känt flera buffar den senaste veckan som har varit tydliga. Inget fladder eller vibrerande utan buffar, en liten spark. Så mysigt! Hoppas på att det blir mer av sånt framöver. Idag kändes det även som att någon/något kittlade mig på insidan av magen. Mycket konstig känsla men det kittlades verkligen. Hihi!


Kroppen: Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.
Av Carolina - 25 november 2008 10:00

Grattis storasyster, Ebba och LinneaKatarina-dagen!!


Grattis även till eran dopdag, Ebba och Linnea! <3

Av Carolina - 24 november 2008 21:11

Vecka 17 (16+6)


Gick upp mitt på dagen. Fixade lite frukost att ta med och drog iväg mot Ullared. När vi kommit en bit på vägen kommer Ola på att han har glömt sin plånbok så det var bara att vända och hämta den. Så vi kom fram till Ullared senare än vad det var tänkt. Vi satt i bilen i tre timmar dit sammanlagt och sen två timmar hem. Rätt jobbigt! Var riktigt trött efteråt. Men vi hittade en hel de grejer på Ullared - julklappar till en del av barnen, kläder till mig, julgardiner och lite annat smått och gott. Det var mer folk än vad vi hade trott men man behövde inte slå sig fram varken med folket eller vagnarna, vilket var mycket skönt. Dagen var mycket lyckad trots den lite mindre lyckade starten. =D

Av Carolina - 23 november 2008 23:00

...ytterliggare ett par fina stunder med Ebba och Linnea på dagis.

...den tydliga buffen som bebis gav mig häromkvällen. <3

...Guitar Hero 4, speciellt trummorna.

...trevlig kväll med Ola och hans kompisar.

...rolig kväll med Katarina, Ted, Ola och Guitar Hero 4.

...bilden av Ebba vid trummorna.

...en skön kvällspromenad med Shiva.

...härliga snön.

...all underbar tid med Ola! <3


Notis: Vecka 17 (16+5)

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Skapa flashcards