Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under oktober 2008

Av Carolina - 5 oktober 2008 15:48

Vecka 10 (9+3) <3

Tagit det mycket lugnt idag. Mest suttit framför datorn eller framför tvn. Har precis ätit hamburgare med pommes. Mycket gott! Kolla på "Femte elementet" just nu men jag tycker inte att den är så bra. Jag vet inte varför, men den är väl helt enkelt inte min smak... Ska försöka läsa lite ur "Handbok för gravida". Känns lite mera dags att läsa den just nu, i alla fall en bit ur den. När jag började läsa ur den hade jag inte ens blivit gravid ännu. Nu kan jag ju relatera till det som står. Hoppas att mina beställda böcker kommer imorrn. Eller i alla fall senast tisdag. Vill ha dem och läsa ur. Alltid jobbigt att vänta på beställda saker. Vi kollade på en annan film förut också som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag tror att jag har sett den förut. Den var rätt bra.


Usch, har inte hänt något speciellt idag. Bara tagit det lugnt. Får se vad som händer imorrn. Antagligen mera då jag bland annat ska jobba... *suck*

Av Carolina - 4 oktober 2008 15:45

Vecka 10 (9+2) <3

Passade Ebba och Linnea en stund mitt på dagen då Katarina skulle städa lite. Så jag försökte roa dem bäst det gick. Ebba var lite grinig men jag tror att hon var rätt tillfreds ändå. Linnea skulle bara ställa sig upp mot mitt ben så vi busade och skojade. Men det gick bra. Ingen slog sig i alla fall. 
Efter det åkte vi till O och L, svärmors svärföräldrar. L fyller 88 nästa vecka så vi hade ett litet kalas. Lite fika och prat. De är jättetrevliga. Riktiga krutmänniskor.
Åt hemmagjord pizza när vi kom hem och tog det lugnt i soffan. Sen gick vi hem till Ted och Katarina. Åt kladdkaka och lite godis medan vi tittade på "Transformers".
Idag fick fyra personer till reda på att vi väntar barn. Jag vet inte, jag tycker bara att det är pinsamt. Jag vet inte varför. Teds söner fick reda på att de skulle få en kusin till. Den äldsta trodde inte på det medan den yngsta sa till mig att jag har en bebis i magen. Den äldsta är 7 år och den yngsta är 4 år.
Jag vet inte riktigt hur eller när jag ska berätta det för pappa. Han är ingen direkt viktig del i mitt liv så jag känner ingen brådska men man måste väl. Eller så väntar jag tills det syns ordentligt och att man kanske träffar på honom. Om ingen annan råkar säga det till honom innan. Vet inte om mamma har sagt något till Martina (min storasyster) annars tycker jag samma sak i det fallet som med pappa. Jag pratar typ aldrig med pappa eller Martina, träffas när man måste ungefär. Nä, det blir nog bli när det blir. Orkar inte bry mig.

Av Carolina - 3 oktober 2008 15:33

Åkte och jobbade vid fem-tiden med Katarina. Var rätt skönt att få det gjort faktiskt. Så slipper man tänka på det hela helgen sen. Efter jobbet åt jag och Ola middag hos Katarina och Ted. Det blev wokat med ris. Mycket gott! Sen kollade vi på tv och åt lite snacks. Det var mysigt tills både Katarina och Ted satt och sov på varsin sida. Gick hem från dem vid kvart över elva. Jag tog Shiva i koppel och hon gick jättebra. Så bra har hon aldrig gått. Hon drog typ inte alls. Visst att kopplet var sträckt men inte så att jag flög fram som annars. Jag tror att något har gått in i huvudet på henne. Nu ligger hon upp och ner i soffan och sover stenhårt. Hon är helt slut. Jag med. Är skittrött. Har grus i ögonen och kroppen skriker efter vila. Så det blir sängen alldeles strax. Hade tänkt göra en del idag men det blev ingen tid över, har ju knappt varit hemma. Skulle ha dammsugit plus att jag skulle ha gosat med Optimus och Windex (marsvinshanarna). Vi hann bara med honorna förut för Ebba och Linnea vaknade när vi pysslade med dem. Angel kunde inte sitta still överhuvudtaget och med ett par kuttrande ljud fick hon igång hanarna trots att dem inte ens såg varann. Det var lite udda.


Nehe, nu är det en ny dag och dags att sova. Hoppas på att kanske få sova lite längre än de andra dagarna. Har inget speciellt inbokat imorrn. Njuta av dagen eller något... På kvällen ska vi bjuda Katarina och Ted och de fyra barnen på pizza. Men det är ett tag tills dess.

Av Carolina - 3 oktober 2008 15:32

Vecka 10 (9+1) <3


Gick upp vid tio. Katarina kom hit med Ebba och Linnea vid halv elva och vi åt frukost. Vi umgicks till klockan ett då vi åkte in till stan. Ebba och Linnea skulle till BVC och mätas och vägas. Egentligen skulle Linnea även ha en vaccinationsspruta men BM tyckte att hon var för förkyld för det. Ebba hade inte heller fått sin så de skulle vänta med dem tills förkylningen var lite bättre.
Vid ca 15 månaders ålder: Linnea var 65 cm och vägde 8730 gram. Ebba var 62 cm (fast egentligen är hon nog lite längre som ca 63-64 cm) och vägde 7510 gram.


Ola åkte till jobbet idag trots att han inte riktigt är frisk ännu. De skulle ha möte ikväll och han ville väl gå på det. Så han kommer hem vid halv nio ungefär. Tidigare än vad jag trodde först. Får se vad det blir för mat då när han kommer hem. Ska väl plocka undan efter Ebba och Linneas lek här idag. Lite leksaker här och var på golvet blir det alltid. Sen ska jag nog dammsuga idag. Får se när det blir. Det behövs i alla fall. Borde även träna lite med Shiva för att hon har varit rätt rastlös idag. Vankat omkring och inte kunnat slappna av riktigt. Sen beror nog rastlösheten lite på att Ola har varit hemma ett par dagar och nu är han det inte längre. Hon blir tokig när hennes husse är borta helt plötsligt, vaktig (schäfern i henne) och vallande (border collien i henne) som hon är. Men hon är go och sen jag kom in i hemmet har hon förändrats radikalt. Hon är inte samma hund som då även fast det är mycket jobb kvar. *stolt*

Av Carolina - 2 oktober 2008 22:54

Grattis Ted´s sonLudvig-dagen!!

Grattis kusinbarnLove-dagen!!

Av Carolina - 2 oktober 2008 15:31

Idag går jag in i vecka 10 (9+0)!! Känns spännande. Känns på något sätt som en milstolpe trots att missfallsrisken inte riktigt är över ännu. Men nu har jag kommit en bit på vägen. Jag har haft bebisen i magen i 10 veckor. Häftigt! "Bara" tio veckor till så har jag kommit halvvägs. Då är det två veckor kvar till jul också. Längtar efter att få fira jul med stor mage. Känns riktigt mysigt! Jag älskar min familj!


idag blir det nog en lugn dag. Ola är hemma från jobbet idag med. Vi ska till min syster och hans bror sen. Dock är "bara" syrran och tjejerna hemma men det räcker mer än väl. Vi ska äta lunch (pyttipanna) där. Så det blir väl en soft dag helt enkelt. Tror inte att jag får mina böcker idag men förhoppningsvis imorrn. Men jag har i alla fall lite kvar i femte boken om Isfolket kvar som jag kan läsa. Men ser fram emot att få hem Från A till Bebis. Den boken verkar vara sanningsenlig och inte så påklistrat perfekt som alla de andra. En graviditetet är inte perfekt och man går inte på rosa moln rakt igenom. Man vill ju veta hur det egentligen är, inte en fejkversion av att vara gravid. Det ger absolut ingenting. Så vill ha mina böcker nu!

Av Carolina - 1 oktober 2008 22:53

Grattis Akilles3 årsdagen!!

Av Carolina - 1 oktober 2008 15:26

Vecka 9 (8+6) <3


Gick upp vid halv nio imorse. Följde med Katarina på tjejernas simning. Lite svårt att inte vara två när det är tvillingar och de behöver badet lika mycket bägge två. Det var lite roligt att vara med och se hur det går till. Det var en liten kropp med barn med olika handikapp som behöver bada för att någon annan rörlig aktivitet inte passar dem. Så det var mammor och assistenter och så jag, moster. Jag fick ta hand om Ebba och Katarina tog hand om Linnea. Linnea plaskade ordentligt så det skvätte överallt. Ebba var lite mera försiktig men hon kom igång och plaskade och sprattlade med benen även hon i slutet. Vi badade väl i en timme tror jag.


Sen åkte vi hem till mig och Ola och åt lunch. Det blev raggmunk och fläsk. Ola hade lagat det så bra att det var i princip färdigt när vi kom hem. Har varit trött och seg sen badet. Det tär på krafterna även fast man själv inte simmar. Men man måste ju hålla koll på en unge hela tiden också. Katarina var här till fyra-fem tror jag. Egentligen skulle vi gå på hundkurs idag men varken jag eller Katarina var sugna eller hade ork till det. Så vi hoppade över det. Min rygg är helt slut nu och jag är hur trött som helst. Jag borde duscha med. Jag luktar lite klor trots att det inte är lika mycket klor i den bassängen som det är i en vanlig simhall. Men jag orkar inte. Får bli direkt när jag går upp imorrn.


Var nyss inne och handlade med Katarina. Blev en massa frukt och grönsaker, både till oss (mig) och till marsvinen. Hoppas de kommer tycka om det! Åt en clementin och en gul kiwi förut, gud så gott! Clementin är det godaste som finns och jag verkligen saknar dem när man inte kan äta dem. De smakar ju olika.


Nu sitter vi och äter varma mackor, våran middag/kvällsmat. Mycket gott, med svampstuvning. Enda gången jag faktiskt kan tycka om och äta svamp. Tycker inte om det annars. Ola körde igång någon skräckfilm. Får se om jag kollar på den eller om jag surfar runt på nätet istället, kanske spelar ett spel. Sen blir det sängen i alla fall. Jobb imorrn och på fredag. Pengar är bra att ha...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards