Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under oktober 2008

Av Carolina - 13 oktober 2008 16:21

Har nästan precis kommit hem från jobbet. Var riktigt segt idag men hoppas på att få vara ledig iaf ett par dagar nu. Har hur ont som helst i ryggen och i svanken. Blir väl läggdags inom en snar framtid, Ola ligger redan och förhoppningsvis sover. Han ska ju upp vid fyra igen. Jag ville sitta uppe en stund till och pyssla med mitt även fast ryggen protesterar.


Katarina, Ted och tjejerna var här över middag. Jag började plocka med några kartonger med grejer nere i källaren. Har inte orkat ta tag i min "skit" tidigare. Men nu ville Katarina ha tag på en bok så jag satte igång och letade. Hittade lite annat som var intressant också. Tog upp alla mina vinterjackor som jag hittade, en kartong med lite blandade böcker i, rensade i bokhyllan och satte in de böcker som jag vill ha uppe, resten ska ut i gårdshuset. Så nu har jag iaf börjat och kommit en liten bit på vägen. Känner mig riktigt nyttig nu när dagen är slut, sen känns det i hela kroppen att jag har gjort något också.

Av Carolina - 13 oktober 2008 16:21

Vecka 11 (10+4) <3

Sitter och tittar på "Bröderna Lejonhjärta" som går på Tv1000 family just nu. Har den hemma men vid denna tidpunkten på dagen finns inte så mycket annat att titta på. Detta är nog den av Astrid Lindgrens sagor som jag tycker är mest hemskt. När jag var liten och man såg den så var jag alltid rädd, nästan från början till slut. Speciellt den scenen då allt folk i Törnrosdalen står på torget och Tengel dräper den där pappan mitt framför både hans familj och alla andra människor bara för att han inte ville arbeta. Så hemskt att höra hans frus ångestskrik. När jag var liten var jag ofta på Astrid Lindgrens värld då pappa bodde i Vimmerby. Det gick ju såna där soldater inne i "Törnrosdalen" där scenen är och jag blev livrädd och kröp ihop så fort de gick i närheten. Jag tyckte de var hemska och såg skräckinjagande ut.


Ska strax äta frukost eller lunch kanske det heter, min kycklingrulle. Katarina kom hit nyss med sina två hundar och Ebba och Linnea. Så det blev fullt hus på en gång. Blir väl att umgås och fixa lite med marsvinen, som det brukar bli när hon kommer hit. Ola kommer väl hem runt fyra kanske, han ska handla efter jobbet. Vill ha mina clementiner! Något jag äter enormt mycket just nu men det är ju bättre att äta sånt än t.ex godis när man är sugen på något.


Jobb ikväll men sen blir det nog en ledig vecka, förhoppningsvis. Vore skönt. Får se vad som händer annars. Nu blir det att äta mat iaf.

Av Carolina - 12 oktober 2008 16:19

Vecka 11 (10+3) <3

Vaknade vid halv tolv-tolv av att Katarina knackade på dörren. Då kom hon hit med Ebba och Linnea. Ville sova ut och jag fick ju iaf sova så länge. Ola gick upp tidigare än mig och det var snällt av honom att låta mig fortsätta sova. Han fick ju lite egentid också. Ett par timmar senare kom Ted hit med hans söner. Vi åt lite - pasta och köttbullar. Det uppskattades av grabbarna. Sen tittade grabbarna på marsvinen och den äldsta var helt fascinerad, frågade en massa om dem - både små och stora saker. Bägge två höll några av marsvinen. Oskar försökte ta upp någon av dem själv men tyvärr är de lite för otama för att de ska klara av det. Katarina och jag har själva lite svårt emellanåt att ta upp dem. Ted och grabbarna åkte iväg vid tre-halv fyra tiden då grabbarna skulle hem till deras mamma. Katarina och tjejerna åkte hem en stund senare.


När Katarina hade åkte var klockan fem och då drog jag och Ola iväg för att jobba. Svärmor hjälpte till och tog lite av jobbet. När jobbet var slutfört åkte vi och köpte pizza. Jag var inte så hungrig eller så blev jag bara mätt fort men jag orkade inte äta upp, rätt stora kycklingbitar i rullen. Så det blir att lägga in den i kylen och ta den som lunch imorrn. Pizzerian bjöd oss på en 2 liters cola pga att det tog så lång tid innan vi fick våran mat. Det var snällt!


När vi kom hem satte vi oss och åt samtidigt som vi började titta på filmen "SnowAngels". Ola gick och la sig när han var färdig och innan filmen var slut då han ska upp vid fyra imorrn. Men jag har kollat klart på filmen och den var rätt hemsk faktiskt. Sorglig, mycket sorglig... Men väl värd att se.


Nu ska jag låta Shiva kissa, ska fixa lite och sen krypa ner bredvid en sovande Ola. Hoppas att han kommer upp vid fyra imorrn så att han inte kommer försent till jobbet. Dessa tider är inhumana enligt mig men men. Hoppas han blir tillbakaflyttad snart.

Av Carolina - 11 oktober 2008 16:18

Vecka 11 (10+2) <3

Idag var det avslutning på hundkursen. Vi höll på i fyra timmar idag och vi var alla hundarna, annars brukar gruppen vara uppdelad i två mindre. Shiva var jätteduktig. Hon har förändrats något enormt när det gäller att vara blockerad och uppe i det blå. Hon kan lugna ner sig och någorlunda slappna av trots att det är andra hundar runt omkring henne. Jag är förvånad. Jag trodde aldrig att det skulle bli det resultatet. Jag har gjort ett bra jobb, jag tänker mera på hur jag är med och mot henne. Det är fortfarande en del att göra men vi är på en mycket god väg. Vi körde lite gruppövningar och sen la ut ett viltspår. Det var mycket roligt, roligare än vanligt spår. Det går inte lika snabbt då. Shiva gick i normal gå takt när hon sökte efter klöven. Hon var mycket stolt då hon gick med "bytet" i munnen till de andra hundarna som väntade - högt huvud och hög svans. Både hon och jag var mycket trötta efteråt och somnade i varsin soffa framför tvn. Mycket skönt!


När Ola kom hem vid halv sju efter att ha tittat på en hockeymatch åkte vi bort till Ted och Katarina. Åt tacos med dem och grabbarna, kollade lite på tv. Hade det trevligt. Kom hem nyligen. Shiva vart glad men nu ligger hon utslagen i soffan igen. Hon blev väl lugn efter att ha fått hem "sin flock". Är rätt trött nu trots att jag sov väl någon timme förut. Men kroppen är trött och det blev tidigt imorse så det blir till att sova ut inatt och imorrn bitti tror jag. Blir till att jobba imorrn med någon gång, vi gjorde inte det i fredags så det får bli imorrn. Men det blir nog bra, förhoppningsvis får vi med oss Ola också men det är tveksamt.

Av Carolina - 10 oktober 2008 16:16

Vecka 11 (10+1) <3

Idag har jag inte kunnat blogga tidigare då det har varit fullt upp hela tiden. Katarina var här med Ebba och Linnea och åt middag. Sen kom Ted hit och vi åt efterrätt - chokladpudding. Svärfar kom hit en sväng och pratade lite. Han hade kört hem Teds jobbarbil som han köpte idag. Vid åtta-tiden följde vi med dem hem och åt pizza. Har kollat på "Underbar och älskad av alla" på Tv1000 nordic ikväll. Mycket underhållande film. Mycket bra slut! Sen såg vi slutet på "Shall we dance?". Efter det åkte jag och Ola en runda med hans nya "till-jobbetbil". Mycket skön bil. Synd att den är dyr annars hade vi nog köpt en sån. Vi kom nyss hem och jag är helt slut.


Har haft sån träningsvärk i magen idag, det måste ju betyda att magen växer så det knakar just nu. Har haft träningsvärk de senaste dagarna och inte bara på kvällen som jag brukar. Har lite småont emellanåt. Vet inte om jag ska bli orolig men det är inte huggande och ihållande plus att jag har inga blödningar så det är nog inte så allvarligt. Men ska ju till MVC på torsdag nästa vecka och jag ska ta upp det och försöka få mig ett VUL, bara för att kolla så att bebisen fortfarande lever därinne. Jag är inte hyperorolig men ändå går man och tänker på det. Bara det inte blir allvarligare så är det nog lugnt. Måste bara stå på mig så att jag får det där VUL:et.


Imorrn blir det upp vid åtta. Duscha och sen iväg på hundkurs. Sista gången så det är fyra timmar imorrn. Men jag är inte så sugen på en ny hundkurs faktiskt. Det är väl bara så att fortsätta köra på de regler man har och sen ta sig i kragen, gå ut oftare och aktivera henne. Man får ju helt och hållet skylla sig själv hur hunden är...

Av Carolina - 9 oktober 2008 22:57

Grattis farmor, faster, min kusin och EbbaIngrid-dagen!!

Av Carolina - 9 oktober 2008 16:10

Jag åkte och jobbade trots att jag protesterade ett bra tag innan. Jag tog det lugnt och gjorde de lättaste sakerna. Magen var lugn när jag kom hem men nu känner jag av det lite igen. Kommer nog bli bra när jag får sova. Börjar bli rätt trött.


När Katarina släppte av mig mötte vi på svärfars sambo med deras hund Curry. Vi pratade om våra karlar - de är av samma skrot och korn. Där kan man verkligen säga att generna går i arv. Som tur är så är min sambo Ola den som har ärvt minst av sin pappa när det gäller gener. Han har nog lika mycket från sin mamma som från sin pappa. Tyvärr är det väl generna från pappan som lyser igenom i och med att de är så tydliga. Men jag tvivlar inte en sekund på att han kommer bli en bra pappa. Han är inte som sin bror...


Nu ska jag ta det lugnt framför tvn och datorn tills Ola kommer hem. Sen får vi se vad som händer innan sängdags. Men det ska bli riktigt skönt att få lägga sig ner, vila kroppen och sova...

Av Carolina - 9 oktober 2008 16:09

Vecka 11 (10+0) <3

Ännu en vecka har gått. Tiden går rätt fort ändå. En vecka kvar till inskrivningen på MVC. Det är på torsdag och då går jag in i vecka 12. Jag ser missfallsrisken minska för varje dag som går. Jag hoppas innerligt att bebisen stannar kvar. Den är min framtid.


Jag vill bara ligga i soffan eller i sängen hela dagen. Jag är så trött i kropp och själ. Jag kallar det "trött mage". Känns som träningsvärk i magen hela tiden. Det brukar annars komma på kvällen då man varit igång hela dagen. Det brukar räcka med att sova på natten. Men nu vaknade jag med det också. Kan det bero på att magen och bebisen växer väldigt mycket nu eller? Det är lite jobbigt och man blir ju lite nojjig ifall det kan vara något annat. Men får väl gå på instinkt. Blir det värre och jag får ont istället för obehag så är det ju bara att ringa vårdcentralen eller nåt. Så länge jag inte blöder borde det ju inte direkt vara några större problem...


Blir jobb ikväll och jag ser inte alls fram emot det. Har ont här och var i kroppen och vill bara vila. Får väl ta det som det kommer... Bara bita ihop och vila efteråt även fast det tar emot.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Skapa flashcards