Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under oktober 2008

Av Carolina - 16 oktober 2008 22:59

Grattis I1 årsdagen!!

Av Carolina - 16 oktober 2008 20:30

Var på MVC idag. Tog lite olika prover och allt såg bra ut sa hon, hade ett blodtryck på 135/70 och det var ju bra. Har alltid haft bra blodtryck och det är ett plus. Pratade hur mycket som helst om allt möjligt. Mest blev det väl prat om Ebba och Linneas handikapp. Så jag fick ett läkarbesök inbokat på onsdag nästa vecka och då blir det eventuellt ett tidigt ultraljud också. *hoppas* Även fast jag inte direkt är våldsamt orolig över det hela så tänker jag ändå på det. Så får se vad som händer. Ska bli spännande att se bebisen iaf, om det blir något. =) Rutin-UL är inbokat den 4 dec och nytt MVC-besök den 29 dec. Ett bra tag tills dess. Får hoppas på att det händer en del grejer med kroppen istället så att man inte står helt stilla... Enligt mina egna beräkningar så ska jag egentligen vara i 10+6 idag men så ändrade BM det till en dag framåt, dvs 11+0 idag, men idag så ändrade hon tillbaka det till 10+6 med samma måttsnurra. En dag hit eller dit, jag är i vecka 11+0 idag tills UL säger något annat. Det var visst på gränsen så jag är väl i vecka 10+6½ då kanske? =)


Före besöket hjälpte jag till att mata Ebba och Linnea, direkt efter det åkte vi och besiktade syrrans buss (nu är den nollad) och direkt efter det till MVC. Ingen betänketid där inte. Så första vid halv fyra, fyra kunde vi äta lunch hemma hos mig då vi inte hunnit med att äta varken innan eller emellan. Ikväll har det blivit att ta det lugnt då min kropp känns helt pajj (kanske efter shoppingen?) och Ola är helt slut (slumrade till i soffan förut). Han har gått och lagt sig redan för att kolla på tv. Blir väl att jag också går upp strax för att sträcka ut ryggen och läsa lite, har legat på latsidan när det gäller mina böcker nu. Får sätta igång igen tror jag.


 Sen så pratade jag med soc idag (efter mycket om och men!). De skulle iaf betala denna räkningen som redan är försenad på lägenheten men att vi får betala nästa månads hyra (blir väl med min lön, suck). Jag frågade henne om ett intyg till CSN i tisdags när jag pratade med henne och tog upp det även idag och hon sa att hon skulle skicka det idag. Varför skickade hon inte det i tisdags för? *morr* Jag behöver det ju så fort som möjligt! Annars får hon fan i mig betala om även det kommer till kronofogden... *suck* Längtar tills jag slipper dessa inkompetenta människor!! Jag fattar inte hur allt med CSN ska lösas i och med att jag är arbetslös eller iaf inte har fast inkomst plus att jag kommer vara mammaledig sen, hur ska det kunna bevisas då? Alltså att jag är arbetslös fram tills bebisen kommer? Jaja, får väl ringa dem helt enkelt... Hoppas intyget kommer imorrn annars blir jag arg!!


Godnatt!

Av Carolina - 16 oktober 2008 11:08

Idag går jag in i vecka 12 (11+0). Veckorna går snabbt nu. Nu längtar jag bara efter att magen ska växa lite snabbare så att jag har något att visa upp. Just nu känns det som ett Ingemansland - jag mår inte illa längre, jag mår bra, inte så trött längre men jag har ingen direkt mage och bebisen rör sig inte ännu. Nu om något känner jag mig mindre gravid. Annars brukar man ju inte känna sig gravid de första veckorna men då har man ju iaf ett illamående och en trötthet att ta fakta vid. Nu känns det ingenting. Längtar tills det händer något men jag får väl vänta ett par veckor till för att något sånt ska hända. Längtar till jul - då borde både magen ha växt en del plus att bebisen rör på sig en del förhoppningsvis.


Hoppas på att det blir ett bra besök på MVC idag. Det behöver jag idag. Hoppas på att jag inte är för nervös så att jag blir yr när de ska ta prover - vet ju inte riktigt vad de ska ta för prover men antar att det blir blodprov, kissprov, gynundersökning osv.


Nu måste jag göra iordning mig det sista. Ska till min syster snart. Vill inte komma försent idag.

Av Carolina - 15 oktober 2008 23:03

Kom på en sak förut... När vi var på väg hem efter shoppingrundan så sa Ola helt plötsligt att han tänkte att vi skulle skaffa nya kläder till mig. Jag har sagt någon gång sådär tidigare att jag skulle behöva en ny bh (har endast en som fortfarande funkar) plus kanske något par byxor senare då magen blir större. Men jag har ändå inte klagat på att jag inte har några kläder osv. Men tyckte att det var så gulligt sagt och att han bryr sig om att jag har kläder i och med att jag blir större och större. Just nu behöver jag stora t-shirtar/linnen som kan användas senare, en eller två bh:ar för växande bröst och ett par mjukisbyxor som är lite tjockare än vanliga mysbyxor (ska kunna ha dem ute utan att frysa då jag kommer ha gått halvvägs vid jul). Mammajeans får bli senare då jag inte vill köpa ett par byxor som jag inte kan ha om ett par månader, vet ju inte hur fort magen kommer växa. Har ett par stretchjeans nu som jag kan ha men det tar emot hur mycket som helst när jag sitter ner. Så mjukisbyxorna (tre stycken) används extremt flitigt då det är mycket bekvämt att ha dem under magen och inga hårda kanter eller knappar som skaver mot magen.

Sen var det mycket gulligt att se honom jämföra priser på barnvagnar, kolla på olika matstolar och spjälsängar (även jämföra priser där med) plus lite olika tillbehör. Han bryr sig och angagerar sig. Det värmer i mitt hjärta. Då är det inte bara jag som bryr mig med allt vad jag måste tänka på. Han är lite blygare och tillbakadragen men när han stiger fram och syns så skiner han som självaste solen! Längtar så innerligt efter att få se honom med vårat barn första gången, mitt barns pappa - den bästa.


Jag ÄLSKAR min Ola som är så gullig och omtänksam! Som jag vet finns vid min sida och älskar mig för den jag är. (på gott och ont, med och utan hormoner)


Kollar på Shark nu, får se om jag kollar klart på det och sen sover eller om jag hoppar i säng tidigare. Sitter här med pirr i hjärtat iaf och tänker på min älskling som ligger och sover uppe i sängen. Han och jag blir 3, en svindlande tanke. Kan prata om det hur länge som helst och babbla om mina känslor men det kan bli lite aningens tjatigt i längden, får nog sprida ut det på flera inlägg i såna fall. =) Kärlek är en underbar sak!

Av Carolina - 15 oktober 2008 21:45

Katarina åkte hem när Ola var hemma. Då fixade vi till oss och åkte iväg till Jönköping. Vi var på BRIO/Babyproffsen, Rusta, IKEA och ett byggvaruhus (kommer inte ihåg vad det hette). Vi köpte en leksak till Olas brorson som fyller 1 år imorrn, det nya Monopol med svenska städer, smått och gott på Rusta, lite ljusgrejor, en vas och en bambupinne (växt) på IKEA och vi kollade efter bastugrejer på byggvaruhuset men hittade absolut ingenting (värdelöst!). Kollade även på en framtida säng och bäddmadrass på IKEA, just nu får vi vänta med det tills vi har fixat lite hemma (längtar). När jag hade gått överallt så hade jag fruktansvärt ont i svanken så det ska bli riktigt skönt att gå och lägga mig sen.


Har kollat på "Oskyldigt dömd" precis och den serien är så bra! Jag gillar såna serier och det gör absolut ingenting att Micke Persbrandt är med i den serien heller. Nu blir det att kolla på "Världens härligaste män", får ju inte missa Ann Söderlund - en otroligt cool människa enligt mig. Sen blir det nog sängen omedelbart. Ska vara hos syrran vid halv tolv. Ska hjälpa henne att mata tjejerna så att det går lite fortare, hennes bil ska besiktigas plus att jag ska till MVC för inskrivning (äntligen!). Så får verkligen inte glömma bort att ta med ett pissprov! (minneslapp till mig själv) Jag lär nog glömma att ta morgonkisset bara för att. Får lägga röret bredvid huvudkudden...


Äh, nog pratat om det. Lär väl bli mer tjat om MVC besöket imorrn när jag kommer hem. Hoppas på iaf några kommentarer när jag tittar in i morgon. ;-)


Godnatt!


Av Carolina - 15 oktober 2008 14:18

Badningen gick bra. Jag höll i Ebba och Katarina i Linnea. Ebba hittade en leksak (ett ufo) som hon låg i vattnet och pratade med. Något att pilla på medan det var lite skrämmande i vattnet. Linnea testade på armpuffar och det var nog roligt en stund. Blir nog bättre om hon får igång någon form av teknik. I bikinin tyckte jag att magen hade växt något sen sist jag var med och badade. Den stod ut mera. Något borde den ju ha växt i och med att jag går in i vecka 12 imorrn, den magiska 12an. Kan ju alltid hoppas på det iaf. Tjejerna somnade väldigt snabbt i bilen, innan vi ens kommit ut från parkeringen.


Har nu ätit lunch (Karins lasagne, som är mycket god för att vara färdigrätt), kollat på tv, blivit arg på en grannes pudlar som hela tiden envisas med att komma in på våran tomt (förbannade människor som inte har någon koll alls), bytt kläder och matat tjejerna. Nu blir det väl helt enkelt att ta det lugnt. Nu kom tröttheten efter att ha gått upp tidigt (blev ju väckt vid fyra också då Ola skulle gå upp) plus att man har badat. Man blir ju trött av att bada själv plus att man ska ha koll på att ungen man håller i inte ska få alldeles för många kallsupar.


Nu blir det att vänta tills Ola är hemma runt fyra-tiden. Då bär det av till Jönköping och IKEA. Hoppas på att hitta något intressant iaf. En ny madrass vore inte helt fel. Är så trött på de två tunna bäddmadrasserna som vi har, blir alltid en stor skarv och de kasar omkring så man måste rätta till dem innan man kan lägga sig. Ett mycket stort I-landsproblem! =) Längar så tills man kan börja åka till IKEA och leta barnsaker, åtminstone något litet gosedjur... Men får hålla ut!

Av Carolina - 15 oktober 2008 08:32

Vecka 11 (10+6) <3


...följa med och bada med Katarina, Ebba och Linnea

...åka till Jönköping när Ola kommit hem

...köpa en ny säng eller iaf en ny madrass

...gå ut med Shiva, åtminstone någon runda


Nu sitter jag och äter lite frukost och kollar på tv. Ska strax fixa till det sista som att packa badkläder, borsta tänder och samla ihop mig. Katarina hämtar utanför mig vid tio i nio. Så måste nog sätta igång. Skriver om badningen sen när jag kommer hem igen.

Av Carolina - 14 oktober 2008 20:06

Vecka 11 (10+5) <3


Vid tolv gick jag och Shiva till Katarina. Vi skulle äta lunch - pannkakor. Det var rätt så uppskattat hos Ebba och Linnea. De åt mycket bra. Ebba trivs bäst när hon får äta helt själv, protesterar när man vill hjälpa henne och mata lite. Passade tjejerna lite grann medan Katarina städade och plockade lite. Jag satt också vid datorn och fixade både hennes och min blogg - utseendet på dem. Katarina blev nog nöjd med sin och jag är väl hyfsat nöjd med min så länge. Jag gillar färgglatt men det ska ju inte vara så pass skrikit att det är jobbigt att läsa texten.


Vid fyratiden kollade vi på tv4 fakta. Det var Riskförlossningar på tv. Inte världens bästa att titta på när man är gravid men jag älskar såna program, tycker att de är så intressanta. Men jag reagerade inte så mycket på de förlossningar man såg, alla slutade lyckligt. Visst vet jag att vad som helst kan hända under en förlossning men man får ju inte tänka det värsta på en gång heller...


Ola och Ted är och kollar på en bil till oss. Har inte hört något så hoppas att det går bra för dem. Kanske har vi en ny bil snart. Det behövs och jag vill gärna ha en ny bil innan bebisen kommer.


Nu ska jag kolla på S.O.S Familj. Bloggar kanske mera senare... Får se!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Skapa flashcards