Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under september 2008

Av Carolina - 28 september 2008 11:57

Somnade direkt i soffan när vi skulle kolla på "Dark Knight" (Batman). Vet inte hur länge jag sov men jag var någorlunda utvilad när jag vaknade sen. Började kolla lite på "På rymmen med Pippi Långstrump" och åt chokladpudding. Tyvärr hängde sig datorn så det gick inte att fortsätta titta på Pippi. Syrran tittade förbi med Oliver. Vi fixade med marsvinen. Flyttade dem från gårdshuset till ett rum på övervåningen. Känns mycket smidigare nu och allting känns mysigare. Kommer bli lättare att ta hand om dem nu. Nu ikväll har vi kollat på någon film med Nicholas Cage som jag har sett förut och nu slutade "Coyote Ugly" precis. Den är så bra! Speciellt slutet. Kärlek och drömmar.


Ola ska börja jobba förmiddag imorrn så han ska upp vid halv fem. Jag kan dock sova vidare ett tag och det känns otroligt skönt. Hoppas bara inte att svärmor hör av sig till mig eller Katarina och säger att vi ska jobba denna veckan. Skulle vara skönt med en ledig vecka plus att Katarina hade tydligen mycket inplanerat med Ebba och Linnea denna veckan som kommer. *håller tummarna*

Av Carolina - 28 september 2008 11:56

Vecka 9 (8+3) <3


Nu är jag nästan precis hemkommen från hundkursen. Både jag och Shiva är helt slut då både hon och jag får jobba mycket. J (ledaren + Olas kusin) sa att hon har förändrats så något måste ha funkat med det vi har jobbat med hemma. Trots att vi inte har varit så jätteangagerade. Jag har lugnat ner mig och skriker inte lika mycket på henne längre. Jag pratar mera med henne och försöker få henne på andra tankar på ett lugnt sätt istället för att skrika som jag vet inte vad. Hon var väldigt duktig idag. Tiden mellan att hon har hetsat upp sig och tills hon är lugn igen har ändrats otroligt mycket. Hon lugnar ner sig mycket snabbt nu jämfört med innan då det knappt gick att få någon kontakt med henne alls. Jag är mycket stolt över henne idag. Men hon har jobbat som en dåre för det också. J fick också reda på att vi väntar barn, hon blev chockad men glad.

Av Carolina - 27 september 2008 11:53

Vecka 9 (8+2) <3



Mellan onsdag och torsdag var jag på en resa till Tyskland och tillbaka med Ola, svärmor och Olas moster. Vi skulle handla lite plus hämta Olas morbror i Köpenhamn. Det var skitjobbigt. Min kropp klarade inte av det kände jag. Aldrig mer! Satt och klämde en nerv hela vägen till och från Tyskland. Hela vänsterbenet domnade bort. Sen hade jag ont i svanken och ichias nåt så fruktansvärt den sista biten. Väldigt skönt att vara hemma igen kan jag säga. Trots att jag var tvungen att åka och jobba direkt efter att jag kom hem.


Igårkväll var jag och Ola hos hans bror och min syster och åt kina mat. Mycket trevligt! Var riktigt sur på Ola mest hela dagen. Han var en riktig pain in the ass hela dagen. Eller så är det jag som överreagerar. Antar att de där humörsvängningarna har satt igång nu. *suck*


Idag har det varit full hus här. Katarina, Ted, Ebba och Linnea, U, U, J och I plus svärmor och hennes man var här på fika. Vi fick lite gjort också. Så inom de närmsta dagarna ska marsvinen flyttas från gårdshuset till Olas förra kontor. Det blir för dyrt att ha dem ute i gårdshuset under vintern. Det kommer bli mycket bättre, lättare och mysigare när de är inne i huset.
Jag, Ola och Katarina åkte och jobbade förut. Det gick smidigt på tre pers. Jag hatar det!! Vill ha ett annat jobb men nu MÅSTE jag ha pengarna när allt har kört ihop sig totalt pga dessa förbannade inkompetenta socialförvaltare! Jag blir såååå jävla förbannad!! *morr*

Efter det hämtade jag, Ola och Katarina pizza till oss alla. Det blev alltså pizza och filmen Speed Racer hemma hos Ted och Katarina. Bra film trots oönskat slut. Men man kan väl inte få allt helt enkelt.

Av Carolina - 23 september 2008 11:49

Dagen började inte alls bra. Jobbiga samtal som var tvunget att göras men ingenting hände. Socialen kan inget göra och min handläggare är fortfarande sjuk sen säkert minst en och en halv månad tillbaka. Hade behövt henne nu. Sen blev tanten på CSN sur för att jag sa att jag inte hade fått blanketten som de skickade. Hon sa surt att det var mitt eget problem. Men det kan faktiskt hända att posten kommer på villovägar. Blir så trött på såna där människor som ska vara vänliga och hjälpsamma. Hoppas att allt fixar tills sig. Har haft sån äccklig ångest hela dagen. Gråtfärdig till och med. Jag orkar inte med mer skit nu. Jag trodde att allt skulle bli bra för jag fick nytt hopp och lugn men nu kördes allt ner i botten igen. *suck*


Var hos syrran hela eftermiddagen. Umgicks lite. Ola var med för en gångs skull. Det är så kul att se Ebba och Linneas leenden när Ola busar med dem. =) Det värmer i mig för då vet jag hur han kommer göra med våran lilla bebis. Jag älskar att se hur gullig och busig han är med sina syskonbarn. Vi åt pannkakor där när Ted hade kommit hem igen. Ebba och Linnea fick också pannkaka och de åt på egen hand. Linnea mosade in i munnen medan Ebba var lite sämre på det men ville heller inte att man skulla hjälpa henne. Ebba var duktig på att ta pannkaka i handen och "tappa" ner det på golvet. Hundarna fick lite att äta iaf så de mådde nog bra.


Vid sju åkte jag och syrran och jobbade. Ingen av oss ville det men det måste göras. =( Men det gick bra och vi städade på 1½ timme. Det var väldigt skönt att åka hem igen. Gosade lite med Ola i soffan framför tvn innan han var tvungen att åka till jobbet. Längtar tills han kommer hem imorrn bitti så att jag får värma mig på honom. Det är så ensamt i sängen trots att Shiva brukar ligga i sängen hos mig när jag somnar. Hon får inte sova i sängen annars men när jag sover ensam så vill jag ha henne hos mig. Känns inte lika ödsligt och skrämmande då.

Av Carolina - 22 september 2008 11:47

Var uppe tidigt trots jobbig natt med orolig sömn. Vaknade flera gånger under natten. Inte alls kul. Drömde konstiga saker också. Som vanligt.


Vid åtta åkte jag med syrran och hennes döttrar till sjukhuset. Det var dags för månadens medicinering för tjejerna. Nu har de börjat med den korta tiden och det var riktigt skönt. Inte lika drygt som förut. Då var man ju i samma rum en hel dag. Nu var man klar vid halv två, två. Sen åkte vi och kollade på gardiner. Syrran köpte ett par stycken gardiner och jag fick med mig ett häftigt ljus som växlar färg hem. Jag var hur trött som helst vid den tidpunkten för jag satt nästan och sov lutandes mot barnvagnen. Skitjobbigt! Halvsov hela vägen hem.


Skulle ha jobbat idag men varken jag eller syrran var så värst sugna på det så vi hoppade över idag. Nu är jag glad för det. Är tröttare än nånsin idag trots att jag mest har slappat hela kvällen. Pratade med mamma i telefon ikväll. Det var ett tag sen. Fick reda på att mormor ligger på sjukhus - hon hade fått antingen en liten hjärtattack eller en propp i lungan. Hemskt vilket som men hon mår tydligen hyfsat nu iaf. Men hon ska ligga kvar på sjukhuset, vet inte hur länge. Hoppas allt går bra iaf. Hon är inte så gammal egentligen, hon fyllde 81 i år. Berättade för mamma att jag är gravid. Hon "visade" ingen översvallande glädje men det kommer väl, jag har ju inte gått så länge ännu. Det kan ju fortfarande hända en hel del grejer. *peppar peppar ta i trä*
Har varit ute hos marsvinen och gett dem mat och vatten också. Så nu kan de vräka i sig ännu mera och bli ännu större. De äter som hästar!!

Av Carolina - 21 september 2008 19:12

Nu har alla gästerna gått och Ola städar upp lite så att det inte blir så mycket imorrn. Är rätt trött nu efter att ha umgåtts med en del människor. Det blev trevligare och roligare än vad jag trodde. En del spelade poker och en del spelade guitar hero. I och med att jag var den som inte hade en droppe alkohol i mitt blod så ägde jag på guitar hero, trots att de jag spelade mot annars brukar vara bra. Så det var roligt!

Under kvällens gång gick jag bort och hämtade Akilles och Oliver. Men det gick bra med gästerna och helt plötsligt tre hundar istället för en. Oliver var ett litet partytrick. Han la sig på en av killarnas fot och snarkade som bara den. De tyckte att det var helt otroligt att höra en hund snarka sådant. De spelade in det till och med. Haha! Så något roligt kan man ha dem till, de små liven!

Det var kanske 6-8 stycken killar sammalagt, sen tre tjejer inklusive jag. De två andra tjejerna droppade av rätt snabbt så som vanligt blev jag ensam tjej bland alla killarna. Men det har jag verkligen inget emot. Jag trivs betydligt mycket bättre i ett sällskap med killar än med en tjej, om jag inte känner personen förstårs. Dessa tjejerna sa inte så mycket heller medans jag försökte skoja och ha kul med killarna. En av tjejerna ser alltid så sur ut, fattar inte riktigt varför. Varför följa med om man tycker att det är tråkigt?? Bara för att hänga med ens kille där han går eller?? Jaja, it´s not my problem...


Nu blir det att släppa ut alla hundarna och sen sängdags. Gruset börjar hopa sig i ögonen på mig nu.

Av Carolina - 21 september 2008 11:43

Nu är Olas lediga vecka slut. Han har nu åkt och jobbat och jag sitter ensam med Shiva framför datorn.

Idag har jag varit äckligt trött. Jag fattar inte varför. Jag har nog kunnat sova hela dagen om jag hade fått möjligheten. Jag tror att jag har fått tillbaka lite av min matlust nu. Jag åt ordentligt vid middagen idag. Då blir jag glad. Har bara kunnat druckit juice ungefär dagarna i ända. Lite tröttsamt i längden. Hoppas att illamåendet går över snart så att jag kan få börja äta normalt. Men jag antar att när illamåendet har slutat och matlusten kommit tillbaka så kommer jag säkert att äta som en häst istället.


Trots att jag bara är i vecka 8 ännu så känns det som att magen har växt. Den kan ju bara vara svullen iofs men den känns större nu än förut. Sen har brösten växt (upptäckte jag i duschen förut) och bröstvårtorna har även dem vuxit. Det känns rätt häftigt. Kul att se att något händer med kroppen när bebisen inte märks av ännu. Min barnmorska sa att jag går åt rätt håll så illamåendet ska gå över snart. Det hoppas jag verkligen. Det är så tröttsamt att behöva vänta tills mitt på dagen för att kunna bli en någorlunda normal människa.


Imorrn ska jag åka med syrran och hennes döttrar till sjukhuset och sitta där i ett par timmar. Tur att de har kortat ner tiden nu mot förut. Känns inte lika långtråkigt i ett vitt sterilt rum då. Hela dagen försvinner inte heller.
Sen blir det tydligen att jobba hela nästa vecka. Visst är det bra med pengar men jag har tröttnat nåt så fruktansvärt på det där jobbet nu. Jag måste få ett annat jobb snart! Eller plugga eller nåt. Va fan som helst! Bara jag slipper att städa. Men Ola tycker att jag ska hoppa in och jobba också samtidigt som jag plugga på deltid. Jag får något att göra så jag får se vad som händer.

Av Carolina - 20 september 2008 19:10

Att denna förbannade förkylning aldrig kan ge med sig. Börjar bli riktigt irriterad. Jag har varit förkyld hur länge som helst nu känns det som. Det blir aldrig bättre hellre. Det blir varken eller. Näsan är lika snorig och täppt som från början. Hostan har inte riktigt kommit igång heller, mitt tecken på att det snart är över. Hoppas verkligen inte att jag ska behöva vara förkyld tills ungen har kommit ut. Det orkar jag inte!! Syrran hade bihåleinflammation hela tiden under sina bägge graviditeter. Skitjobbigt ju!

Tittade på filmen "Vantage Point" igår. Den var bättre än vad jag hade trott från början. Men den var lite jobbig i början. Kul sysselsättning iaf. Sen blev det lite tv i sängen innan läggdags. Det var rätt trevligt också.


Idag blir det pokerfest här. Blir typ Ola och hans polare. Jag är inte så sugen på att "umgås" men lite artighetfraser kanske det blir. De ska dricka och det kan ju inte jag. Får se hur det blir. Syrran ska åka till en kompis med hela familjen så jag och Ola får passa deras hundar tills imorrn. Får se hur det löser sig men det får gå helt enkelt. De måste ju få gå ut och pinka och få kvällsmat. Det löser sig nog...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22 23
24
25
26
27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Ovido - Quiz & Flashcards