Mamma till Neo - 090516

Alla inlägg under juli 2008

Av Carolina - 22 juli 2008 22:48

19:22

Var inne i stan med Katarina, Ebba och Linnea på dagen. Jag hittade lite saker men köpte inget. Syrran köpte en massa barnkläder på rea. Tråkigt väder var det dock. =(

Var nyss hos syrran och åt mat. Vi som var där var jag, Ola, Katarina, Ted, Ebba, Linnea, svärmor och O. Det blev grillad kyckling och potatissallad. Mycket gott! =)

Trampade på en humla igår och just då såg det okej ut och det gjorde bara ont just när den brände mig. Idag är det ännu värre. Stor röd och svullen fläck plus att det kliar hela tiden. Det spänner och drar i huden. Jag kan inte gå ordentligt på foten utan går snett och haltar. Skitjobbigt! =( Hoppas att det går över snart... Är allergisk mot insektsbett och sånt. Det gör ju inte det hela bättre.

Igår innan jag somnade höll jag på att analysera ihjäl mig igen. Igår kändes det som att jag saknade T även fast jag vet att allt är mycket bättre med Ola. Jag älskar Ola och jag älskade aldrig T på riktigt. Jag känner inte T längre, vem var han egentligen? Jag försökte hela tiden vara perfekt i T´s sällskap. I Olas sällskap behöver jag aldrig någonsin göra det. Han vet hur jag var innan och han älskar mig för den jag är, det vet jag. T gjorde mig alltid osäker, det gör inte Ola. Varför tänker jag då på T??

Av Carolina - 21 juli 2008 22:44

23:13

Katarina var här med tjejerna under eftermiddagen. Jag, Ola och Katarina satt vid varsin dator och pysslade. Det var lite roligt. Vid fem-sex tiden kom även Ted hit och det blev spagetti och köttfärssås till middag. Fikade lite hos svärfar lite senare. Svärfar, Ted och Ola har fixat i olika trädgårdar. Hos svärfar var det några träd som rykte och här blev det lite kapning och städning. Ser bra ut numera. =)

Varit lite jobbigt med att Katarina tjatar på mig att man måste hålla rent i ett hus, måste tvätta med jämna mellanrum och det är ingen ordning på er ungdomar osv. Kan man inte bara få sköta sitt eller? Vi städar och tvättar väl när vi tycker att det behövs? Det är ju ändå vi som bor här. Vi har inte ett rent helvete, grejer här och var kanske men man kan va i huset utan problem. Tycker att det är så tråkigt. Just denna delen är inte något jag har saknat då jag har bott en bra bit ifrån henne. =(

Precis kollat på filmen Deal (handlar om poker). Den var riktigt bra och underhållande.

Nu är ägglossningen över... Får se om det blev någon fullträff av det hela. ;)

Av Carolina - 20 juli 2008 18:37

00:43

Ägglossning idag... Får se vad som händer... ;)

13:08

Usch, denna dagen ser jag inte alls fram emot. Vi ska åka hem till mig och packa och greja. Jag hatar att vara där. Som tur var så är det bara över dagen men ändå... =( Sist var vi i min lägenhet i ca 2 dagar. Jag mådde psykiskt dåligt och Ola mådde fysiskt dåligt. Så vi drog hem klockan elva-tolv på kvällen. Vi (jag) orkade inte vara kvar längre. Egentligen skulle vi ha varit där i en vecka men jag pallade bara inte. Det var skitjobbigt. Det är iofs kul att packa ner och flytta men jag vill inte vara "hemma". Hoppas att timmarna där går fort så att jag får åka hem igen...

Annars är det rätt lugnt här. Händer inget ovanligt. Hade ägglossning igår och antar att det är lite ägglossning idag med så får se vad som händer framöver. Om det blir något av det hela. Skulle vara kul om det blev en bebis denna månaden men om det inte blir det så är det bara att testa nästa månad. =) Jag och Ola vill ha bebis iaf, när det än blir. Men våra familjer säger väl en helt annan sak. Min syrra har sagt att vi gör som vi vill men bara vi tänker oss för lite innan på praktiska saker. Medan hans brosa säger blankt nej till allt som jag och Ola förtar oss - flytt, sova ihop, skaffa barn osv. Vi är ju faktiskt 22 år gamla bägge två så vi behöver inga uppläxningar och ingen barnvakt... Men får se när det blir bebis! Den är mycket älskad och efterlängtad när den än tänker flytta in... =)

23:36

Ikväll har det varit grillkväll hos syrran. Det blev jag, min sambo, min storasyster, hennes sambo, svärfar och hans käring. =) Riktigt trevligt. Vi hade med oss Shiva och hon var jätteduktig med katterna. Hon gick för nära Russin och fick sig en omgång. Så nu kanske hon fattar att hon inte ska jaga katterna. Russin fräste och slog mot henne. Jag vet inte om hon blev träffad men hon fick respekt för honom efter det iaf. Senare så kom Tindra jamandes och ur Shiva kom det varken ljud eller reaktioner även fast hon nog såg Tindra. Mycket duktigt tycker jag!! =) Vore så kul om man kunde ta med henne så hon slipper sitta hemma själv eller i bilen och se alla ha roligt. Tycker det är så tråkigt...

Nu blir det väl någon film och sen läggdags. Syrran ringer imorrn vid åtta för att få upp mig och Ola ur sängen. Hon tycker att vi ska få in lite rutiner. Visst det behöver vi då Ola börjar jobba igen om nån vecka efter semester. Men jag ser inte direkt fram emot att gå upp tidigt då jag gärna ligger kvar och halvsover i sängen hela förmiddagen. =/

Av Carolina - 13 juli 2008 22:40

Fortfarande kvar hemma. Mycket skönt!! Trivs hemma.

Mest umgåtts med Ola och svärmor idag. Åt pannkakor hos svärmor. Mycket gott! La pärlplattor med J - det blev en Pippi Långstrump. =) När svärmor skulle göra ett trix och ge alla sex hundarna varsin godis när hon sa deras namn rök Bamse och Oliver ihop. Blodet sprutade i köket. Oliver blödde runt nosen och blev biten i baken men det blev inget sår och Bamse fick ett bett över nacken av Akilles då Akilles alltid försvarar sin polare Oliver. Oliver ville inte alls gå i närheten av Bamse sen utan ville bara bli räddad av alla som gick i närheten av honom. Jag blev jätterädd när jag såg allt blod. Men Oliver hängde iaf med ut på trappen när alla hundarna släpptes ut. Så får väl se hur det går. Två dominanta hanar går inte alltid ihop.

Hittade detta på nätet när jag skrev in första dagen på senaste mensen:
Ägglossningen har skett och ett ägg är på väg upp längs den ena av de två och äggledarna till livmodern. Vanligtvis sker detta 12 – 16 dagar före nästa menstruation. Slidsekretet är tunnare och mer genomskinligt i det här skedet, för att underlätta spermiernas färd mot ägget. En del kvinnor kan till och med få lite ont vid ägglossning. En av de miljontals spermier som tömts ut har befruktat ägget när det befann sig i äggledaren.

Barnet är en anhopning av celler vilka förökar sig snabbt medan de fortsätter sin färd genom äggledaren. Unika celler, vilka ska bli ert barn.

Redan nu kan du känna ömmande bröst, illamående och molvärk i magen liknande de som många kvinnor känner före menstruationen. Din graviditet dateras från första dagen av din senaste menstruation. I normalfallet varar en graviditet i ca 280 dagar eller 40 veckor. Vissa kvinnor känner att de är gravida redan kort efter befruktningen, innan nästa menstruation har uteblivit. 

Det stämmer in på mig. I princip alltihop. Så jag tror att jag är gravid. Men tar inte ut något i förskott förrän jag har fått mitt plus... Men lite glad är jag iaf.

Av Carolina - 13 juli 2008 22:38

Åkte till U och U vid sex tiden. Det var full rulle. Barn och hundar. Det var sex stycken hundar. Svärmor, jag, Ola och J gick och badade alla hundarna. Lufsen och Shiva gick inte i men Bamse, Akilles och Oliver var i desto mera. =) Riktiga blötdjur. Fia var i lite grann en stund. Fikade lite med dumlekaka och saft. Åkte hem för en timme sen ungefär. Har precis ätit pyttipanna och ska kolla på Arn så fort jag har lagt in bilderna jag hade i kameran i min bilddagbok. Blev erbjuden U och U´s kanin Sixten men Ola vill få allt i ordning först med mina grejer. Så får väl se hur det går med det. Men är riktigt sugen på att ta över den.

Imorrn hoppas jag att jag kan få med mig Ola in till stan så att jag kan gå till apoteket. Vill testa mig. Men vågar inte ifall det är negativt. Men ovissheten är jobbigast. Sen vill man ju inte få ett - nu när man verkligen vill vara med barn.

Nu ska jag fixa klart det sista innan Ola blir hysterisk. Men det är otroligt skönt att ha Shiva hemma igen. Nu är vi fulltaliga.

Av Carolina - 13 juli 2008 22:36

Då var man hemma ett par dagar igen. Jag orkade verkligen inte med att vara "hemma" i min egen lägenhet. Fick med oss en hel billast med grejer hem och vi städade en hel del trots att vi bara var "hemma" i ca 1 dygn. Men vi ska väl dra dit igen nu i veckan. Det jobbigaste var att träffa mamma igen. Hon bara gnällde på precis allt och alla. Hon var ju tvungen att påpeka det ena och det andra när det gäller min flytt till Ola. Men det är väl för att då har hon inte mig i närheten längre och kan inte köra med mig lika mycket. Det ska bli såå skönt att flytta ifrån det där helvetet.

Träffade på min morbror, min kusin, två av kusinens tre barn, min kontaktperson och en gammal kompis på stan. Det var ju Visfestivalen nu när vi var "hemma" i helgen. Gick omkring på stan två kvällar i rad. Köpte en Hello Kitty-plånbok i ett av stånden på stan - rosa med glitter på.

När det gäller bebisverkstan så vet jag inte riktigt hur det går. Vi har kört på och haft sex utan något skydd alls - blir det så blir det. De senaste dagarna har jag mått illa mer eller mindre hela dagarna, blivit åksjuk väldigt lätt, haft huvudvärk och jag känner mig "uppfylld", som om det är något i min mage. När jag var gravid i 16 års åldern var jag "uppfylld" och jag blev lätt åksjuk. Men jag får väl vänta och se ifall mensen kommer nästa gång. Men vem orkar vänta på en sån grej? Vill ju testa mig nu och sen vet jag om det är plus eller minus.

Av Carolina - 10 juli 2008 22:35

Var på barnkalas för O, som fyller 4 år, hos syrran. Rätt mycket folk men blir så när alla har många barn. Men det var ett roligt kalas. O gillade sina presenter - mycket transformers, bionocle (stavas?) och av mig och Ola fick han en målarbok med motiv från filmen Bilar. Han älskar att måla och gör det mest hela dagarna. Han fick en tårta med den onda Spiderman-ansikte på och fyra ljus som såg ut som kritor. Sen blev det även två stycken kladdkakor för dem som inte gillade tårtan. Men de flesta verkade äta både och. Pratade lite om min flytt med svärmor och hon är jätteglad över att jag ska flytta hit. Syrran pratade med mamma förut och tydligen var mamma sur över att jag inte hade sagt något om flytten till henne. Men jag bestämde mig ju denna veckan att jag skulle flytta så hur lätt är det? Men mamma måste alltid ha något att gnälla över...

Har precis kommit hem från en motorcykeltur med Ola. Det var både roligt och skrämmande. Först tyckte jag att det gick lite väl snabbt. Vi stannade ett par minuter vid vägen då jag hade fått fruktansvärt ont i ryggen av att jag spände mig i hela kroppen. På hemvägen tog han det lite lugnare och då kunde jag slappna av mera och då var det genast trevligare. Ola tyckte att det gick lite långsamt på hemvägen men det bryr jag mig inte om. Han fick köra sitt race den första biten och jag mitt race den sista biten. Mycket rättvist tycker jag! =)

Nu blir det mys i soffan med Ola framför en nyinköpt film. Shiva är hos svärmor då vi ska åka till mig imorrn. Det är riktigt tomt utan henne hemma. =( Gud, vad en hund kan göra mycket... Saknar henne! Längtar tills vi är hemma igen så att jag kan få gosa med henne och säga godnatt innan man går och lägger sig.

Av Carolina - 9 juli 2008 22:31

Först fick jag en hård tennisboll kastad rätt på halsen av Ola, sen ljög han för mig om att han umgicks med sin kompis häromdagen - alltså att det gick till på ett annat sätt än vad han sa från början och sen trampade han mig på tårna. Nu är det rätt lugnt men blev så ledsen över att han ljög för mig. Han trodde att jag skulle bli sur för att de umgicks men det bryr jag mig inte om. Det var lögnen som jag blev sur och ledsen över. Nu blir det grillning hos syrran. Mums!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28
29 30 31
<<<
Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok!


Skapa flashcards